Görüş Bildir
Haberler
Nevşin Mengü ile Bakan Varank Arasında 'Faşist' Tartışması

Nevşin Mengü ile Bakan Varank Arasında 'Faşist' Tartışması

Emre Ordu
26.11.2022 - 12:18 Son Güncelleme: 28.11.2022 - 19:57

Gazeteci Nevşin Mengü'nün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın akademik geçmişini sorgulaması üzerine ikili arasında 'faşist' tartışması yaşandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Nevşin Mengü, YouTube kanalında gerçekleştirdiği yayının bir bölümünde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın akademik kariyerini sorguladı. 

Varank'ın imam hatip lisesinden mezun olup ODTÜ'yü kazandığını hatırlatan Mengü 'Kendisi ODTÜ mezunu. İmam hatip lisesi mezunu ama ODTÜ İngilizce eğitim veren bir yer. Aslında ilk dersinin hazırlıkta olması lazım.  Hazırlığı atladı mı, artık… ODTÜ’ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır. Anlatabiliyor muyum; o dönemler sorular… Hatırlayın öyle dönemler oldu' ifadelerini kullandı.

İşte Mengü'nün o açıklaması 📹

Twitter'da bir hesap Nevşin Mengü'yü bu konuşması üzerinden hedef gösterdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı etiketleyerek Mengü'ye dava açması için çağrı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paylaşımı alıntılayan Bakan Mustafa Varank da Mengü'yü hedef alarak 'Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına  çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! Ben Indiana’da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır' dedi. 

Nevşin Mengü, Varank'ın sözlerine 'Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!' yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
15
12
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

Bakan Varank hazırlığı atlamış mı? ODTÜ de mı? Büyük başarı bakan olmaktan bile zor. Ülkenin böyle başarılı insanlara ihtiyaci var. Sorumluluk alabilen, tali... Devamını Gör

Bozkurt

Silivri Soğuktur deyimini Türkiye'ye kazandıran faşistler için bir dakikalık heil duruşu.

Orçun

Peki Nevşin hanım sizin vasfınız ne ki kalkıpta bir yerlere gelebilmiş bir insanı suçluyorsunuz ? Deliliniz olmadan bu kadar ön planda durup bir bakanı töhme... Devamını Gör

Ramses the 2nd

Duruşundan ziyade, eski milletvekili babasi sayesinde is buldu Nevsin, özel okullarda okudu.Yoksa belki Bim de dahi kasiyer olamazdi Toplumdan oldukca soyut ... Devamını Gör