Görüş Bildir
Haberler
Nepal Anayasasına 'Cinsel Yönelim' ve 'Cinsiyet Kimliği' İbarelerini Ekledi

Nepal Anayasasına 'Cinsel Yönelim' ve 'Cinsiyet Kimliği' İbarelerini Ekledi

Hande öçalan
30.09.2015 - 20:43 Son Güncelleme: 01.10.2015 - 08:50

Nepal’de 20 Eylül’de açıklanan yeni anayasaya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibareleri eklendi. Eşitlik maddesinde ise cinsiyetlendirilmemiş bir dil kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nepal'de hazırlanan yeni Anayasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunda anayasal haklar 'sosyal içerme' ilkesi altında yer alıyor. Nepal’in yeni Anayasasında Eşitlik Hakkı'nı düzenleyen 18. maddede 'Cinsel ve Toplumsal Cinsiyet Azınlık' ibareleri ve cinsiyetlendirilmemiş bir dille yer alıyor. Ayrıca HIV ile yaşayan insanlara karşı ayrımcalıklarda temel haklar güvence altına alınıyor.

Nepal’de faaliyet gösteren LGBT Örgütü Mavi Elmas, yaptığı açıklamada bu değişimden duyduklarını mutluluğu dile getirdi. Mavi Elmas “Bunun ile Nepal Anayasasında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunda ayrımcılığa karşı koruyan maddeyi ekleyen az sayıda ülkeden biri olacak. Böylelikle Nepal bu konuda örnek ülkelerden biri haline gelecek. Bu zafer yalnızca cinsel yönelim ve cinsiyet temelli ayrımcılık için diğer diğer tüm azınlıklar için örnek teşkil ediyor” açıklamasında bulundu.

Kaos GL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0