Görüş Bildir
Haberler
Ne Oynayabiliriz Diye Düşünme Derdine Son! Evde Oynanabilecek İki Kişilik Oyunlar

etiket Ne Oynayabiliriz Diye Düşünme Derdine Son! Evde Oynanabilecek İki Kişilik Oyunlar

luna
24.05.2022 - 07:05

Canınınız evden çıkmak istemiyor ve evde de iki kişiyseniz ne yapacağız diye düşünmenize gerek kalmadı! Evde eğlenmenin en iyi yollarından biri aşağıdaki oyunlardan biri olabilir. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Satranç

1. Satranç

Altmış dört karesine ne stratejiler saklamış olan satranç iki kişi ile oynanan oyunlarda bir klasik! Oynamayı sevmeyenlerin dahi bildiği gibi her oyuncu başlangıçta toplamda siyah veya beyaz olmak üzere on altı taş ile oyuna başlar ve oyunun kazananı karşı oyuncunun şah taşını almasıyla belirlenir. Tabi şah taşının alınması her zaman o kadar kolay olmayabiliyor.. Ee eğlencesi de burada yatmıyor mu!♟

2. Kızma Birader

2. Kızma Birader

En az iki en fazla dört kişi ile oynanabilen Kızma Birader oyunu küçük veya büyük fark etmeksizin her yaştan insanı eğlendiren bir oyun! Belki de çoğu kişinin öğrendiği ilk oyunlardan biri olan Kızma Biraderin hem kuralları az hem de oynanışı çok kolay. Her oyuncu dört piyona sahip ve kazanmak ise attığınız zarlar yoluyla ilerlediğiniz oyun zemininde dört piyonunuzu da belirlenen noktaya ulaştırmaktan geçiyor.

3. Tavla

3. Tavla

Kazanan en basit tanımıyla ; tavla tahtasında kendi pullarını toplamayı bitiren ilk oyuncudur. Hane de denilen yirmi dört dar üçgenden oluşan bu oyunda zarlar sizin en büyük dostunuz ve düşmanınız haline geliyor. Her dakikasında insanı heyecanlı tutmaya yeten bu oyun iki kişilik en zevkli oyunlar arasında yer alıyor.

4. Kart Oyunları

4. Kart Oyunları

Uno, Monopoly Deal gibi oyunlar ile iskambil kartlarıyla oynanan pişti, poker, papaz kaçtı, dost kazığı, pis yedili, solitaire gibi birçok oyunu deneyerek eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Oyunlarınız sırasında kendi özel kurallarınızı, ödül veya ceza belirleyerek oyunu daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.🃏

5. Çevrimiçi oynanan oyunlar

5. Çevrimiçi oynanan oyunlar

Günümüzde ister telefonlarınızdan ister bilgisayarınızdan isterseniz de televizyondan oynayabileceğiniz oyunlar bulunmaktadır. Çoklu oyuncuyla oynanan birçok oyuna dahi iki kişi ile girme şansınızın olduğu bu oyunlarla her türden oyun deneyimini yaşama fırsatını yakalayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bom Oyunu

6. Bom Oyunu

Bom oyunu küçük yaştaki bireyler için de oldukça öğretici bir yanı olan oyunlar arasında yer alıyor. En basit ve eğlenceli oyunlardan olan Bom Oyununu oynamak için kart, tahta gibi araçlara ihtiyacınız yok sadece iki kişi dahi yetiyor. Oyun bir sayının belirlenmesiyle başlıyor. Örneğin beş sayısını bom olarak belirlerseniz beş sayısı ve katlarına gelmeniz dahilinde o sayı yerine bom demek zorundasınız. Beş veya katlarından birine bom demek yerine sayıyı söyleyen oyuncu kaybeder.

Minik bir oyun örneği vermek gerekirse: İlk oyuncu 'bir' sayısını söylüyor ardından ikinci oyuncu 'iki' sayısını sonra ilk oyuncu 'üç',  ikinci oyuncu 'dört' ve beş sayısına gelen ilk oyuncu 'beş' sayısı yerine 'bom' diyor. Ardından ikinci oyuncu 'altı' ve oyun bir oyuncu kaybedene kadar devam ediyor.💣

7. Sıcak- Soğuk Oyunu

7. Sıcak- Soğuk Oyunu

Kaybedeni veya kazananı olmayan Sıcak- Soğuk Oyunu evde oynanan eğlenceli oyunlardan birisidir. Oyunu oynamak ise çok kolay. Oyunculardan biri belirledikleri bir eşyayı saklıyor diğer oyuncu da bu eşyayı bulmaya çalışıyor. Eşyayı arayan oyuncu, eşyayı saklayan oyuncunun sıcak ve soğuk direktifleriyle eşyayı arıyor eğer eşyaya yaklaşmaya başlamışsa sıcak, uzaklaşmaya başlamışsa soğuk kelimesi söyleniyor.

8. Kelime oyunları

8. Kelime oyunları

Kelime oyunları birçok çeşidi olan oyun türlerinden birisi. Scrabble gibi bir oyun zeminin üzerinde her oyuncunun harflerin olduğu bir istekası olur ve elindeki harflerle oyun zemininde kelime oluşturulabilir. Bunun yanında oyuncular bir harf belirleyerek o harfle başlayan kelimeleri söyledikleri bir oyunu, söylenen kelimelerin son harfiyle başlayan kelimeler kullandıkları oyunlar oynanabilir.

9. Evet- Hayır Oyunu

9. Evet- Hayır Oyunu

İsmi Evet- Hayır Oyunu olabilir ama evet ya da hayır diyen kişi kaybeder! Oyunun amacı çok basit: Karşıdaki kişiye sorduğun sorularla evet ya da hayır cevabını söyletebilmek. Soran oyuncu soruları cevaplayan oyuncuya birçok konu hakkında soru sorarak soruları cevaplayan oyuncudan evet ya da hayır cevabını duyduğu anda kazanır ve oyun el değiştirir. İnsanı diken üzerinde bırakan bir oyun!

10. Gamepad ile oynanan oyunlar

10. Gamepad ile oynanan oyunlar

Bilgisayar, televizyon yahut telefonlara bağlanabilen gamepad ile ister araba yarışı gibi yarış oyunları ister futbol gibi spor oyunları, dövüş oyunları ya da arcade kategorisindeki birçok oyunu oynayabilirsiniz. Oynarken insanı zevkten dört köşe yapabileceği gibi çileden de çıkarabilen birçok oyunun olduğu gamepad oyunları evde iki kişiyle eğlenceli zaman geçirmenin yollarından biri! 🎮

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jenga

11. Jenga

Oynamak için sadece iki kişinin de yeterli olduğu Jenga oyunu tam bir dikkat oyunu. Oyun Jenga taşlarından oluşturulan kuleden her bir oyuncunun sırasıyla Jenga taşlarını çekmesiyle oynanıyor. Oyunu kazanmak için ise karşıdaki oyuncunun Jenga kulesini devirmesi gerekiyor. Jenga oyunun son zamanlarda birçok varyasyonu oluşturuldu ve bu durum oyuna yeni bir hava kattı. Bu yeni varyasyonlarından birinde Jenga ile doğruluk mu cesaret mi? oyunu birleştirilerek oynanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
300
152
134
107
44
42
39
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın