Görüş Bildir
Haberler
Ne Kadar Düzenlisin?

etiket Ne Kadar Düzenlisin?

Bihruz Tekinalp
28.01.2019 - 18:14 Son Güncelleme: 08.07.2020 - 10:44

Sıkı temizlik mi yapıyorsun yoksa temizlik mi seni sıkıyor?

1. En son ne zaman yatağının çarşafını değiştirdin?

2. Şu an odanda yerde kıyafet var mı?

3. Öyle bir eşyan var ki uzun süredir odanın bir yerinde ve dağınıklığın sebebi olarak görüyorsun. Hiç böyle düşünmene sebep olup sana odanı toplatacak kıvılcımı veren bir eşya var mı?

4. Daha önce hiç yaşadığın alanı insanlar görürken utandın mı?

5. Dolabının içinde gizli bir dağınıklık var mı?

6. Evinde ne sıklıkla bir şeyler kaybedersin?

7. Kaç tane temizlik gerecin var?

8. Daha önce kapı kirişinin üstündeki tozu aldın mı?

Asker gibi düzenlisin!

Asker gibi düzenlisin!

Sen o kadar düzenlisin ki bir asker disiplini altında bütün temizlik işlerini hallediyorsun. En ufak bir toz parçası bile senin sinirlerini bozabilir.  Hatta yattığın yatağın çarşafının temiz olmadığını hissettiğinde kendini yorganın altına sokmak neredeyse işkence gibi. Çünkü biliyorsun ki artık rahat hissetmeyeceksin kendini ve için içini yiyecek. Bu yüzden hiç üşenmeden hızlı davranıp çarşafınsa çarşafın yastığının kılıfıysa yastığının kılıfını değiştiriyorsun. Senin için temizlik hayatının en önemli noktasındayken dışarıdan bunu hastalık derecesinde nitelendiren olabilir. Ancak biliyorsun ki önemli olan senin içininin rahat etmesi. Bazen kirli hissettiğin bir şeye karşı ' ne kadar az temas edersem o kadar iyi' düşüncesiyle hareket ediyorsun.

Hastalık derecesinde titizsin!

Hastalık derecesinde titizsin!

Sen de bir şeyi 'gacır gucur' parlatana kadar temizlik hastasısın aslında. Çok nadiren de olsa taviz verebileceğin durumlar olabiliyor, ancak temizlik senin için vücudunun bir parçası olmuş vaziyette. Aşırı titiz derecesinde sinir bozucu değilsin; fakat bir yandan da için içini yiyor. Bu tıpkı aşırı titiz bir insanın evine gelen misafirlerin durumu gibi; gelen çocukluysa ve tembih edilmemişse titiz ev sahibinin 'çocuktur canım yapar' demesindeki gibi dışardan hissettirmiyorsun, ama kimseye de bu konuda iş bırakmıyorsun. Odanı bir başkası toplayamaz; toplayacak bir kişi varsa o da sensindir. Akşam yemeğinde bulaşıkları 'Siz oturun ben hallederim' diyenlerdensin.

"Düzenli olmak" sende saplantı olmuş!

"Düzenli olmak" sende saplantı olmuş!

Aslında sana karar vermek biraz güç. Evet, özünde aşırı titizsin, ama yalnız yaşayanların tecrübe ettiiği 'sapıtma' durumunu yaşayanlar gibisin. Odanda yıkadığın kıyafetleri hep en alta koyma takıntısına sahipmişsin gibi hep bir gözün birilerinin üzerindedir. Yani yanlışlıkla odanda bir tişörtün yerini bozsak veya kırıştırsak hiç affetmeyecek gibi. Bunu yaparken tabii ki insanların yüzüne karşı değil de onlar gittikten sonra görevinin başına geçiyorsun. Bu demek değil ki odana bütün her şeyin asker düzeninde olsun istiyorsun; belki tatlı bir dağınıklığın var, ama bir süre sonra 'yetti gayrı olmayacak böyle' deyip işe girişiyorsun.

İşine geldiği kadar düzenlisin!

İşine geldiği kadar düzenlisin!

Belki kendini düzenli olarak görüyorsun, ama bazen de 'amaan yarın yaparım' deyip başından savıyorsun. Ertesi günü gerçekten de yapıyorsun ama o ayrı. Üşengeçliğin anlık ve bu fevri yaklaşımından dolayı belki düzenli biri olarak görülmeyebilirsin. Senin için önemli olan kimlerin seni ne derece düzenli gördüğü değil, kendini yaşadığın alanın temizliği konusunda 'ikna olmuş' hissediyorsan yeterli diye düşünüyorsun. Zaman zaman koyduğun eşyaların yerini hatırlayamayıp 'bu nerede' diye sorman oldukça normal. Kısaca bazen rafındaki iki kitabı düzeltmek vakit kaybı iken, bazen de acil tozu alınıp düzeltilmesi gereken bir şey.

Dağınıksın biraz!

Dağınıksın biraz!

'Sen düzenli değilsin' demek çok keskin bir görüş olurdu, ancak aksini söylemem için de beni ikna edecek emareleri de göstermiyorsun. Belki başka şeyler de oldukça planlı programlı olabilirsin, fakat söz konusu odan olanca biraz ihmalkâr davranıyorsun. Giysilerini çıkardıktan sonra işine geldiği gibi yalapşap katlıyorsun. Çok nadiren içinden geldiği zaman yatağını ve etrafındaki kıyafetleri topluyorsun. Diyeceksin ki 'e bu benim yaşam tarzım', o zaman aradığını bulamaman normal. Sanırım senin tek düzenli olduğun zaman, odanda ders ya da iş yapacağın zaman. Ancak o durumda kafana bir şey dank ediyor ve toparlamaya başlıyorsun.

Resmen pasaklısın! :)

Resmen pasaklısın! :)

Sen  'pasaklı' olarak kategorilendireceğimiz bir noktadasın.  Bir deyiş vardır ya 'her yer her yerde' diye. İşte senin odanı tanımlayacak en iyi öz cümle bu olurdu doğrusu. Kıyafetlerinden yer gözükmüyor, masanın üstünde boş bardaklar, bilgisayarın yerde veya yatağın ucunda düşmesine ramak kalmış bir halde bütün dağınıklığın içinde öylece duruyor. Bu da titizlik gibi başka bir hastalık derecesinde değerlendirilecek bir durum. Hep 'amaaan öyle dursun uğraşamam' demekten ileri geliyor. Senin şöyle bir güzel 'anne' tedrisatından geçmen gerekiyor. Uçak olursun uçak. Her şeyini mum gibi yapardın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
305
130
99
60
33
28
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dilan Bayram

'' Asker gibi düzenlisin. '' Bence bunu bir de anneme sorun gcfkjöhjvmn

Bahar Kılıç

Hastalık derecesinde titizsin!

Asdfghsjsjsj

Asker gibi düzenli çıktım... Değilim 😶