Görüş Bildir
Haberler
NBA Şampiyonu Golden State Warriors'ın Basketbol Dünyasına Öğrettikleri

NBA Şampiyonu Golden State Warriors'ın Basketbol Dünyasına Öğrettikleri

Erdi Aydemir
09.08.2015 - 12:14

Yavaşsanız Kaybedersiniz

NBA dünyasının en ünlü iki Türk yorumcusu Kaan Kural ve Orkun Çolakoğlu, yazihaneden.com üzerinden yayınladıkları 'Potacast' isimli programda, 3-4 senedir basketbol oyununun değiştiğini ve hantal takımların bundan sonra pek de başarılı olamayacaklarını uzun süredir dile getiriliyor. Hatta Kaan Kural bu konuyu, Yazıhane Yıllık isimli kitaptaki 'Meta' başlıklı yazısında (20 word sayfasıymış) uzun uzun anlattı. Artık hantal 4 ve 5 numaraların yerini, son derece atletik ve ortalamanın üzerinde şut atabilen, boyu ve fiziği pek de önemli olmayan oyuncuların alacağını dile getirdi. Golden State de maçların uzun bir bölümünü Harrison Barnes'ın 4, Dreymond Greene'in de 5 numara oynadığı 5'lerle geçti ve başarıya ulaştı. Haliyle geçmişin o yaşlı ve hantal takımlarının böyle bir başarıyı tekrarlamaları ufukta zor görünüyor. Zaten efsane Koç Popovich de bunu görmüş olacak ki elendikleri Clippers serisinde uzun süre Tim Duncan'ın 5, Kawhi Leonard'ın da 4 numara oynadığı 5'lerle oyunu götürdü. Fakat Chris Paul'ü durduramadı. 

NOT: Galerideki tüm fotoğraflar http://www.ajansspor.com/nba/  adresinden alınmıştır.

Kaynak: http://www.ajansspor.com/galeri/resim...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Draft'tan da Şampiyon Bir Takım Yaratabilirsiniz

Draft'tan da Şampiyon Bir Takım Yaratabilirsiniz

NBA'in son yıllardaki en önemli geleneği, free agent olan yıldızları bir araya toplamak, 'Süper 3'lü' yaratmak ve şampiyonluğa ulaşmak. Duncan-Ginobili-Parker, Kobe-Gasol-Bynum, Garnett-Allen-Pierce, Lebron-Wade-Bosh ve türevi takımlar, uzun yıllardır finallere damgasını vuruyor. Fakat GSW böyle bir takım değil. Şampiyonluğu getiren en önemli 5 oyuncudan 4'ü geçmiş yıllarda GSW tarafından draft edilmiş oyuncular. Steph Curry (2009, 7. sıra), Klay Thompson (2011, 11. sıra), Harrison Barnes (2012, 7. sıra) ve Dreymond Green (2012 35. sıra). Demek ki drafttan toplanan oyuncularla da takımlar şampiyon olabiliyormuş.

Yeni Nesil Koçlarda İş Var

Yeni Nesil Koçlarda İş Var

Şampiyon takımın koçu olarak Steve Kerr'ü övmek boynumuzun borcu ama bu takımın savunma temelini kuran, tutuculuk tarafı çok fazla öne çıksa da bu takıma kazanma alışkanlığı kazandıran isim hiç kuşkusuz Mark Jackson'dı. Bu hızlı ve etkili takımın savunma alışkanlıkları kazanmasını sağlayan Jackson, oyuncu iletişiminde zayıf kalsa da Kerr'e harika bir temel bırakmıştı. Uzun yıllardır yorumculuk yapan Kerr de bu harika temeli çok iyi analiz etti. Bu takımın sadece biraz daha özgür olmasının bile çok fark yaratacağını anladı. Daha fazla üçlük atmalarını, şut atmaktan çekinmemelerini ve tempoyu sürekli yüksek tutmaları gerektiğini aşılayan Kerr, koçluğunun ilk yılında NBA şampiyonu olarak inanılmaz bir başarıya imza attı. Atlanta Hawks'un koçu Mike Budenhozer ve Boston Celtics'in koçu Brad Stevens'la birlikte yeni nesil koçların modern basketbolu ne kadar iyi kurgulayabileceklerini de gösterdi.

3'lük Atışlar 2'liklere 10 Basar

3'lük Atışlar 2'liklere 10 Basar

GSW'nin hızlı ve akışkan hücumundaki en önemli vurucu güç, 3'lük atışlar. Curry-Thompson-Iggy-Barnes-Green beşiyle sahada oldukları dakikalarda o kadar büyük bir üçlük tehdidi yaratıyorlar ki rakip takımlar haliyle 3'lük çizgisini kapatabilmek için pota altını boş bırakmak zorunda kalıyorlar. Çoğu maçta 3'lük yüzdesi 2'lik yüzdesinden daha yüksek olan GSW, yüksek ihtimalle gelecek sezon için 10 takımın transfer planları etkileyecek. Haliyle keskin şutörler, daha fazla para kazanır olacak.

Yedek Kulübesinde Birden Fazla "Genç Semih" Lazım

Yedek Kulübesinde Birden Fazla "Genç Semih" Lazım

GSW'nin Cleveland'la oynadığı final serisi çok dramatik anlara sahne oldu ama en öğretici noktalarından biri bench derinliği idi. Kyrie Irving ve Kevin Love'un sakatlıklarıyla boğuşmak zorunda kalan Cleveland, final serisindeki çoğu maçı 6 kişilik rotasyonlarla götürmeye çalıştı. Diğer yedekleri sadece 3-5 dakikalık süre buldular ve bu anlarda da bol bol savunma açıkları verdiler. Cavs'te bu sıkıntı yaşanırken GSW koçu Steve Kerr ise zaman zaman 10 zaman zaman da 11 kişilik rotasyon kullandı. Shaun Livingston, Festus Ezeli, Andrew Bogut, David Lee, Leandro Barbosa gibi isimler, girdikleri dakikalarda o kadar önemli katkılar verdi ki Cleveland'ın yorgunluk çektiği dakikalarda GSW yedekleri emir almış yeniçeri gibiydi. NBA playoff'ları gibi sert bir ortamda mücadele edecekseniz, sezon başında size katkı verebilecek en az 15 oyuncuyla sözleşme imzalamak ve salary cap'i de buna göre ayarlamak zorundasınız.

Gün Gelir Lebron da Yenilir

Gün Gelir Lebron da Yenilir

Geçtiğimiz sezonki final serisinden sonra şok bir kararla ihanet ettiği Cleveland Cavaliers'a geri dönen Lebron James, Kevin Love ve Kyrie Irving'le birlikte şampiyonluğa ulaşacağına emindi. Fakat hesap çarşıya uymadı. Önce Love sonra Irving sakatlandı. Haliyle tek başına sahadaki tüm takım arkadaşlarını zorlamak zorunda kaldı. Zaman zaman insan üstü seviyede oynadı. Hatta çoğu isme göre Cavs kaybetse de finaller MVP'si o olmalıydı. Ancak şurası bir gerçek ki bir süperstar ne kadar üstün olursa olsun, takım arkadaşlarından gereken desteği alamadığında, doğru oynayan bir takıma karşı başarılı olamıyor. Lebron James'le ilgili bu gerçek, bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın