Görüş Bildir
Haberler
NATO: 'Ukrayna'da Uçuşa Yasak Bölge Oluşturulmayacak'

NATO: 'Ukrayna'da Uçuşa Yasak Bölge Oluşturulmayacak'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna işgaliyle ilgili düzenlediği basın toplantısında 'Daha kötü saldırılar olacak, daha kötüsünü göreceğiz' dedi. Stoltenberg, Ukrayna'da uçuşa yasak bölge oluşturulmayacağının ve asker gönderilmeyeceğini vurguladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dokuzuncu gününde, NATO'da olağanüstü Ukrayna toplantısı gerçekleşti. NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Brüksel'deki NATO karargahında bir araya geldi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin'e hiçbir ön koşul olmadan askerlerini çekme çağrısı yapan ve NATO üyesi olmayan İsveç ve Finlandiya'nın birliğin konsültasyonlarına dahil olacaklarını belirten Stoltenberg şu ifadeleri kullandı:

'Putin'e bu saldırıyı durdurması için derhal çağrıda bulunuyoruz. Bugün dışişleri bakanları krize karşı ilk tepkimizi verdi. Savunma unsurlarımız kuvvetlendirdik. Binlerce müttefik asker ittifakın doğu kanadına gönderildi. 130'dan fazla jet hazırda bekliyor. 200 gemi Akdeniz'de devriye geziyor. NATO'nun her karışını savunacağız.'

"Diplomasi yolu açık"

"Diplomasi yolu açık"

'Bu krize anında cevap vermeye çalışıyoruz ve hem karadan hem havadan hem de denizden caydırıcı güçlere başvuruyoruz' diyen Stoltonberg, şöyle devam etti:

'NATO bir savunma ittifakıdır ve amacımız buradaki ülkeleri güvende tutmaktır. Bu ittifakın parçası olarak bu savaşın Ukrayna’nın dışına çıkmasını önlememiz lazım çünkü eğer bu gerçekleşirse sonuçları çok daha yıkıcı olacaktır, ölümler çok daha fazla olacaktır.'

Stoltenberg, Rusya’nın saldırıları artıracağını belirterek 'NATO Rusya ile savaşa girme niyetinde değildir' dedi. 

NATO Genel Sekreteri, müttefik ülkelerin Ukrayna’da NATO uçağı ve gemisi istemediklerini vurguladı. Stoltenberg, Putin’in otoriterizm ve demokrasi arasında bir seçim yapması gerektiğini belirtirken, NATO’nun Rusya ile diplomasi yollarını açık tuttuğunu vurguladı.

"NATO güçleri direk müdahale etmeyecek"

"NATO güçleri direk müdahale etmeyecek"
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

NATO müttefiklerinin en sert yaptırımları devreye soktuğunu belirten Stoltenberg 'Tüm dünyadan destek mobilize ediyoruz. Herkes bu savaşı kınasın ve bu savaş bir an önce bitsin diye. Bu savaşın büyümesini engellemek zorundayız. Çünkü bu daha yıkıcı olur' dedi.

'Bu yüzden Ukrayna'ya ne sahada ne havada girmeyeceğimizi söyledik. Hava sahasını uygulamanın tek yolu jetlerin gönderilmesi ve Rus uçakların vurulması gerekir' diyen Stoltenberg' Eğer uçaklarını vurursak o zaman teşekküllü bir Avrupa savaşına neden oluruz ve çok sayıda insan acı çeker. Bu nedenle bu acı kararı veriyoruz. NATO güçlerini direk müdahil etmeyeceğiz. Yaptırımlarla devam edeceğiz, destek sağlayacağız' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

NATO da ABD de AB de... oyunun içinde.... ..... Herkes filmi seyrediyor.... .... 😠🤪😡