Görüş Bildir
Haberler
NASA Mars Hakkında Önemli Bir Gelişmeyi Açıklamaya Hazırlanıyor

NASA Mars Hakkında Önemli Bir Gelişmeyi Açıklamaya Hazırlanıyor

Mehmet P.
26.09.2015 - 16:54

NASA, geçtiğimiz saatlerde resmi sitesinden yaptığı açıklamada Mars'la ilgili en önemli gizemlerden birinin çözüldüğünü ve kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.

28 Eylül Pazartesi günü Türkiye saatiyle 18:30'da yapılacağı açıklanan basın toplantısı NASA'nın resmi sitesinden canlı olarak yayınlanacak. Açıklamanın içeriği hakkında herhangi bir detay vermeyen NASA, açıklamada sadece 'Mars'la ilgili araştırmalar sırasında yapılan önemli bir buluş' ifadelerine yer verdi. 

Toplantıya NASA'nın gezegen bilimi uzmanı Jim Green ve Mars Keşfi Programı'nın başı olan Michael Meyer gibi önemli bilim insanları katılacak. #askNASA etiketi kullanılarak twitter üzerinden gönderilen sorular da canlı yayında cevaplanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamanın detayları verilmese de büyük çoğunluk tarafından düşünülen şey konunun geçmişte Mars'ta suyun bulunup bulunmadığı ya da günümüzde yüzey altında su olup olmadığı ile ilgili olması. Bunun nedeni de toplantıya katılacak konuşmacılardan birinin Lujendra Ojha olması. 

Ojha, 2011'de yapılan 'Mars yüzeyindeki mevsimsel su akıntıları' keşfinde önemli rol almıştı. O yıl içerisinde Mars'tan gelen fotoğraflar üzerinde çalışmalar yapan Ojha, CNN'e o zaman yaptığı açıklamada 'Bu gördüklerimizin nedeninin su akıntıları olduğunu kanıtlamak için daha bir kaç yıl çalışmamız gerekiyor' demişti.

Birçok bilim adamı Mars yüzeyinde bulunan vadilerin ve kanalların, bir zamanlar suyun bulunduğuna dair kanıtlar taşıdığını düşünüyor. Üstelik yeni yapılan açıklamalarda da Mars'ın Kuzey Yarımküresi'nde 4,5 milyar yıl önce 137 metre derinliğe varan bir okyanus bulunduğu belirtilmişti. 

Yüz milyonlarca yıl boyunca varlığını koruduğu düşünülen o okyanusun Mars atmosferinin giderek incelmesi sonucu buharlaşarak yok olduğu, küçük bir kısmının ise donmuş şekilde yer altında kaldığı düşünülüyor.

NASA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0