Görüş Bildir
Haberler
Nanofiber Jel ile Yılan Zehri Birlikte Kanamaları Durduruyor

Nanofiber Jel ile Yılan Zehri Birlikte Kanamaları Durduruyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rice Üniversitesi araştırmacıları Güney Amerika’da bulunan iki çeşit engerekli yılanın zehrinde bulunan batroksobin adlı birleşen için yeni bir kullanım alanı keşfetti.

Bu birleşen SB50 adlı nanofiber hidrojel ile birleştiğinde ameliyat esnasında sayısız hayat kurtarabilecek. 1930’lardan beri topikal pıhtılaştırıcı olarak kullanılan batroksobin bu yeni çalışma sayesinde hasta heparin etkisinde olsa da kan akışını durdurabilecek.

Nanofiber hidrojeller jöleye benzer yapıda, dolayısıyla sıvı olarak enjekte edilip vücudun doğal pıhtılaşma sürecini taklit ederek kanamayı durdurmak üzere donabiliyorlar. Normal ve heparin etkisindeki fareler üzerinde yapılan deneyde batroksobinli hidrojel sayesinde altı saniyede kanama durduruldu ve ilk dakikadaki darbelere rağmen yara açılmadı.

Jeffrey Hartgerink; “Heparin kanın pıhtılaşmasını sağlayan trombini bozar. Batroksobin trombine benzer fonksiyondadır, ancak heparin tarafından engellenemez.” diyor.

Kullanılan batroksobinin yılanlardan edinilmediği, genetikleriyle oynanmış bakterilerden sağlandığı da alınan bilgiler arasında.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/10/26/na...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın