Görüş Bildir
Haberler
Naci Görür'den 'Sansür Yasası' Tepkisi: ‘Siyasileri Uyarıyorum’

Naci Görür'den 'Sansür Yasası' Tepkisi: ‘Siyasileri Uyarıyorum’

Kübra Köklü
06.10.2022 - 00:14 Son Güncelleme: 06.10.2022 - 00:13

‘Prof. Dr. Naci GörürSansür yasası’ olarak adlandırılan ‘Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi’ni sert bir dille eleştirdi. Görür, ''Bilim insanlarını hapse göndermek isteyebilirler. Siyasileri uyarıyorum. Umarım sesimi duyarlar” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Siyasileri uyarıyorum’

‘Siyasileri uyarıyorum’

Jeoloji mühendisi Prof. Görür, AK Parti ve MHP tarafından TBMM’ye sunulan, şu an görüşmeleri süren ‘sansür yasası’na Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla değerlendirdi.

‘Siyasileri uyarıyorum, umarım sesimi duyarlar’ diyen Görür, bu yasanın bilim insanları için son derece tehlikeli olduğunu su sözlerle vurguladı:

“Şu anda meclisin gündeminde ‘Dezenformasyonla Mücadele Yasası’ var. Bu yasa bir bakıma doğruluğu kanıtlanamayan ancak halkı korku, panik ve karmaşaya sürükleyen haberleri yapan ve yayan insanların 1-3 yıl hapsini istiyor. İşin siyasi yönü beni ilgilendirmez ama böyle bir yasa özellikle yerbilimciler için son derece tehlikeli. Bu bilim insanlarının özellikle depremle ilgili uyarı ve öngörüleri çoğu kez kimi çevrelerce korkutucu ve panikletici olarak algılanıyor.

Üstelik bilim insanlarının uyarılarını somut olarak kanıtlaması da mümkün değil. Bu yasayı çıkartmak isteyenler umarım işin bu yönünü düşünmüşlerdir. Unutmayın ki 17 Ağustos depreminden sonra Düzce’ye dikkat edin diye 3 ay önceden bağıran bilim adamları bir bakıma bu kentin depreme gafil avlanmasını önlemiş ve binlerce can kurtarmışlardır.”

‘Bilim insanlarını hapse göndermek isteyebilirler’

‘Bilim insanlarını hapse göndermek isteyebilirler’

Bu yasayla bilim insanlarının da hapse girebileceğini belirten Görür, şöyle devam etti: 

“Çıkacak bu yasa ile bazı kötü niyetli ve bilim dışı zihniyetler halkı korku ve paniğe sevk ediyorlar diye bilim insanlarını hapse göndermek isteyebilirler. Deprem konusunda halkı bilinçlendirme ve bilgilendirme konusunda yıllarını vermiş bir bilim adamı olarak siyasileri uyarıyorum. Umarım sesimi duyarlar.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
7
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Haseki

Şışşşşşt ses ve gürültü yapmayın Sayın Görür, şu anda tarihi ve en önemli, bizi uzaya taşıyacak kanun maddesinin anayasa değişikliğine kadar götürecek konusu... Devamını Gör

paranoid

Nacicim ne zaman s2ne takmışlar senin dediklerini ki bundan sonra taksınlar sittiret boşver ölen ölür kalan sağlar sikilir.

güney Bati

Kıyamam 😂 Bu bağlamda da bir yaptırım gelebileceğini zannediyor halbuki o yasanın çıkartılma nedeni başka.