Görüş Bildir
Haberler
Müzikleriyle Dünya Çapında Adından Söz Ettiren Birbirinden Başarılı 11 DJ

Müzikleriyle Dünya Çapında Adından Söz Ettiren Birbirinden Başarılı 11 DJ

17.07.2021 - 07:45

Müzikleriyle dünya çapında adından söz ettiren, kalabalıkları peşinden koşturan birbirinden başarılı 11 DJ'i sizin için listeledik. İyi okumalar.

Hardwell

Hardwell
tr.wikipedia.org

Hollandalı elektronik house DJ'i, 2013 ve 2014 yıllarında DJ Mag dergisi tarafından yaşayan en iyi DJ olarak gösterilmişti. Sahnede kendi eserlerinin yanında başka sanatçıların da remix'lerini çalan Hardwell bugüne kadar 11 albüm, bir de belgesel film yayınladı. 2013'ten bu yana kariyerini sürdüren DJ, 2019 yılında sahne aldığı Tomorrowland festivalindeki performansıyla beğeni topladı ve konserin YouTube videosu, o senenin en çok izlenen set videosu oldu.

Steve Aoki

Steve Aoki

Japon asıllı Amerikalı DJ, uzun soluklu kariyerinde will.i.am, Iggy Azalea, Linkin Park, blink-182, Backstreet Boys ve BTS gibi yıldızlarla çalıştı. 2012'den bu yana ABD'nin en çok kazanan DJ'lerinden biri olan Aoki, 2013'te çıkan 'Wonderland' albümü ile Grammy'e aday gösterilmişti. Aoki, hayırseverlik faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurduğu fon ile de adından söz ettirdi.

Dimitri Vegas & Like Mike

Dimitri Vegas & Like Mike
en.wikipedia.org

Belçikalı kardeşler, DJ Mag dergisi tarafından 2015 ve 2019'un en iyi DJ'leri olarak gösterildiler. Kendine has sahne şovları ile güncel dans müziğinin en tanınmış figürleri arasına giren ikili, sayısız büyük çaplı festivalin yanında Madrid'de düzenlenen Şampiyonlar Ligi finalinde de sahne aldı.

Armin van Buuren

Armin van Buuren
pickytop.com

Hollandalı Trance prodüktörü ve DJ, 14 yaşında yerel barlarda başladığı kariyerine dünyanın en tanınmış DJ'lerinden biri olarak devam ediyor. Şimdiye kadar altı adet stüdyo albümü yayınlayan müzisyen, Billboard dergisinin Dans/Elektronik Müzik sanatçıları listesinde en çok yer alan kişi olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Marshmello

Marshmello
pickytop.com

Dünyaca ünlü EDM prodüktörü ve DJ 'Marshmello', (gerçek adıyla Chris Comstock) dinleyicilerin kendilerini iyi hissetmelerine yönelik prodüksiyonları, kendine özgü tarzı ve hit şarkılarıyla dikkat çekiyor. 'Summer', 'Wolves', 'Silence', 'Happier' ve 'One Thing Right' gibi şarkılarıyla tanınan ünlü DJ, dans müziğine uygun olmayan şarkıları bile birer dans hitine dönüştürebilen özgün bir yetenek.

Skrillex

Skrillex
pickytop.com

Dubstep, EDM, elektronik House ve Moombathon tarzlarında verdiği eserlerle dünyaca tanınan Amerikalı DJ, Los Angeles'taki punk gruplarından elektronik müzik prodüktörlüğüne uzanan kariyeri boyunca tam sekiz Grammy ödülüne layık görüldü ve sayısız hit şarkıya imzasını attı. 33 yaşındaki müzisyen, son olarak J Balvin ile birlikte çıkardığı 'In Da Getto' şarkısıyla dikkat çekti.

Alan Walker

Alan Walker

'DJ Walkzz' adıyla da bilinen İngiliz müzisyen, ilk single'ı 'Faded'ın başarısının ardından uluslararası üne kavuştu. EDM, Elektronik House, Big House ve Deep House gibi türler arasında gidip gelen müziğiyle adından söz ettiren Walker, 2012 yılında kendi bilgisayarıyla kaydettiği şarkıları YouTube'a yükleyerek kendi takipçi kitlesini oluşturdu. Bugün itibariyle eserlerini yayınlamaya devam ettiği YouTube kanalının 39 milyon abonesi bulunuyor.

Tiësto

Tiësto

Hollandalı DJ Tiësto, bazılarına göre 'tüm zamanların en büyük DJ'i'. 2013 yılında DJ Mag okurları tarafından 'son 20 yılın en iyi DJ'i' unvanına layık görülen müzisyen, EDM türünün 'babası' olarak nitelendiriliyor. 2001'de yayınladığı ilk solo albümü 'In My Memory'den beri devam eden kariyerinde sayısız başarıya imza atmış olan Tiësto, Olimpiyatların da aralarında bulunduğu çok sayıda önemli etkinlikte sahne aldı.

Calvin Harris

Calvin Harris

İngiliz DJ, 2007'de yayınlanan ilk stüdyo albümü 'I Created Disco' ile önce kendi ülkesinde, sonra dünya genelinde popülarite kazandı. 2012'de yayınlanan '18 Months' albümünde Rihanna, Ne-Yo ve Florence Welch gibi isimlerle işbirliği yapan Harris, albümün kazandığı büyük başarının ardından EDM dünyasının en tanınmış isimleri arasına girdi. Harris'in 300 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin DJ'i olduğunu da belirtelim.

Martin Garrix

Martin Garrix

Tiësto'nun 2004 yılında Yunanistan'da düzenlenen Olimpiyat oyunlarında sergilediği performansı izledikten sonra DJ olmaya karar veren Garrix, yeni kuşağın çıkardığı en yetenekli isimlerden biri. DJ Mag'in 2016, 2017 ve 2018'in en iyi DJ'i olarak gösterdiği 1996 doğumlu müzisyen, Progressive House müziği kendine özgü tarzıyla yorumlayarak adından söz ettirdi.

David Guetta

David Guetta

Fransız DJ, 2009'da ana akım başarıya ulaştığı albümü One Love'dan bugüne sayısız yıldız isimle işbirliği yaptı, milyonlarca albüm sattı, sayısız ödül kazandı ve alanında dünyadaki en ünlü isimlerden biri oldu. “When Love Takes Over”, “Gettin Over You”, “Sexy Bitch” ve “Memories” gibi hit single'ları ile adından söz ettiren Guetta, 2021 itibariyle EDM türünde yeni eserler vermeye devam ediyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal Demir

Güzel İçerik; Bizim DJ'lerimiz de kendi çaplarında başarılı : Burak Yeter, Mahmut Orhan, Ahmet Kılıç.... bir de kendi dj lerimizi tanıtan bir içerik güzel ol... Devamını Gör