Görüş Bildir
Haberler
TV
Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Dizisinin Onuncu Bölümünü İzlerken Aklımda Dolaşan Düşünceler

etiket Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Dizisinin Onuncu Bölümünü İzlerken Aklımda Dolaşan Düşünceler

Talha Enes
21.01.2016 - 23:57

Açtım televizyonu, bir fincan çayımı da aldım.  Çekilsin kılıçlar, vuruşsun Safiye ile Kösem! Ne fragmandı öyle Safiye'ye atarlı giderli konuşmalar falan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen haftanın görüntülerini ileri sarabileceğimiz bir teknolojiye ne zaman sahip olucaz?

Ve başladı.. Aaa yatıyor Kösem ... Babası ellerinde ölüyordu geçen hafta.

Aha da uyandı zıpladı gidiyor. Kesecek Safiye'nin dilini. Elinde meşaleyle hem de. Yakacak sarayı bu kadın!

Bu Safiye Sultan bildiğin canavar çıktı.  Kösem'in babasının cesedini boğaza attırmış.

''Sefalet içinde öleceksiniz, artık benden korkun!'' dedi valla dedi. Yandın sen Safiye!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kösem ne yemin etti be.

Bu Handan Sultan da bi acayip. Sen git 4 yaşındaki bebeyi boğdurtmaya kalk. Saraydan kovulunca da ahuhuhu! Yok öyle üç kuruşa beş köfte. Sultan Ahmed de delikanlı adammış. Kardeşini öldürtmeye kalkan anasına acımadı.

Bu harem de güzellik salonu gibi bir şeymiş yahu. İnsan iki mantı açar. Pasta börek yapar. Bu harem kadınları hiçbişi yapmıyor. Anca süslenme ve eğlence.

Safiye de itiraf etti ''Kösem'in hamurunda sultanlık var''

Bak bak Gölge Hatun nasıl da takip ediyor fesat kadın Cennet Kalfa'yı. Kesin bi köşede sıkıştıracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hacı Ağa fesat kadını iş üstünde bastı. Ne yapacaklar acaba? Tiz kellesi vurula!! Yok ya vurmazlar. O kadar da değil.

Aha Hacı Ağa idam dedi... Fesat kadın gidici... Meğer Kösem'in planıymış. Kadın yemin eder etmez intikamını almaya başladı. Güle güle fesat kadın. ARE

Bambaşka bir Kösem çıkacak dediler, çıktı. Bu Kösem, sadece Safiye'yi der tüm sarayı yer.

Acıma yetime Kösem....

Osmanlı'da nasıl cellat oluyorsun acaba? Ben cellat olmak istiyorum bu da CV'm. 23 leşim var. İlginç bir hayat.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kestaneci Şehzade Mustafa çıktı. Sen tatlı bir sıpasın ya. Şehzadeleri Osmanlı'da sıpa diye sevsek başımızı vururlar.

Safiye suçüstü yakalanan fesat kadına müthiş ayarı verdi ''Ya bi suç işliyorsun bari yakalanma'' ahahah

Bu dizinin en güzel kadını kim derseniz Halime Sultan derim. O gözler ne öyle ya? allah sahibine bağışlasın... dicem ama padişah kocası ölmüş artık kimseyle de evlenemez. DRAM.

Oooo Cihan Sultanıyla gıybet qeyfi

Yazın bi' köşeye Safiye vs Kösem birkaç bölüm sonra Saruman vs Gandalf olurlar. Koca Osmanlı'nın eden çöktüğü belli. Sarayda fitne fesat kol gezmiş hep.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmed'in hamamı da ne hamammış. Sanki Tayland masaj salonu. Padişah yıkanacak diye tüller falan ne gereksiz iş.

Bak bak Safiye'nin gönderdiği kadın Ahmed'e yılan gibi sokuldu. İki masaj yaptı eridi koca sultan. Padişah da olsa iki masaja kafese girdi. Biz erkekler neden böyle ya?

Şu müzik ne zaman çıksa kitleniyorum.

Derviş Paşa'yı oynayan Mehmet Kurtuluş'u beğenmeyen kadın neredeyse yok. Ne var bu adamda anlamadım gitti.

Derviş Paşa'yı oynayan Mehmet Kurtuluş'u beğenmeyen kadın neredeyse yok. Ne var bu adamda anlamadım gitti.

Kendi tahtını sarsacak tek güç olan kardeşini öldürmek yerine onu sincap diyerek seven padişah <3

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vay vay vay Cihan Ünal da katıldı diziye. Nasıl da yaşlanmış adam. Ama maaşallah Osmanlı tokadını 18lik yeni yetmeler gibi geçirdi serserilere. Kuyucu Murat da paşa değil bidiğin kasapmış. İlk sahnesinde adamı doğradı geçti.

Halime Sultan'ın gözleri, gönül çukuru, köprücük kemiği ne güzel. Sanat yönetmeni sanırım o güzellik kapanmasın diye kolye falan taktırmamış.

Kaç bölümdür çocuk verecek Kösem de! Atı alan Üsküdar'ı geçti!

Ya Zülfikar Ağa terfi edince kuş gibi olmuş. Sevmedim yeni kıyafetini. Yeniçeri Ağası olarak epey de iyiydi. Koskoca Yeniçeri ağası maymuna dönmüş.

Bakın demedi demeyin. Yeniçeri İskender, padişahın soyundan çıkacak kesin. Ya Safiye'nin oğlu ya da Ahmet'in kardeşi çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dev karşılaşma. Kuyucu vs Safiye. Hülya Avşar'la Cihan Ünal, eski tüfekler karşılıklı nefretlerini ne güzel kustular.

Bu Kuyucu Murat Paşa da konsomatris gibi tek tek tüm oyuncularla sahne aldı. Kösem'le bakışmaları ittifak senedini imzalar gibiydi. Cihan Ünal vaktiyle Kösem Sultan'ın oğlu IV.Murad'ı oynamıştı şimdi Kösem'in karşısında Kuyucu Murat olmuş :)

Bu Kuyucu Murat Paşa da konsomatris gibi tek tek tüm oyuncularla sahne aldı. Kösem'le bakışmaları ittifak senedini imzalar gibiydi. Cihan Ünal vaktiyle Kösem Sultan'ın oğlu IV.Murad'ı oynamıştı şimdi Kösem'in karşısında Kuyucu Murat olmuş :)

Böyle ciddi entrikalı dizilerde yan rollerdeki oyuncuların hafif mizah soslu sahneleri de dizilere iyice yerleşti. Harem ağalarının hafif itişmeli kakışmalı, birbirine laf sokmalı sahneleri iyi ya seviyorum ben. Tabii alt taraf çalışmayınca çeneye vuruyor ehehehhe

Cennet Kalfa'nın yüzüne kezzabı Safiye attırmış. Safiye'nin zararı dokunmadığı kimse yok sarayda.

Ne olacak bu Derviş'in hali? Bir padişah karısına aşık olmuş, bir başka padişahın kızı ile evleniyor. Binbir gece masalından çıkmış gibi hikaye. Ne cesaret var adamda.. Padişah karısına aşık olmak.  Adamı parçalatıp köpeklere verirler ya.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kösem yaptı oyununu :) Bırakmadı Ahmed'i diğer kadına.  Kösem cidden bambaşka biri oldu.  3 4 bölüm önceki Kösem vur ensesine al lokmasınıydı. Kösem ile Hürrem aynı dönemde yaşasa, Kösem Hürrem'i yer bitirirmiş.

Sultan Ahmed'in oğlu olunca sarayda dengeler yine değişir. Her yeni mevzuda saflar değişiyor. Şimdi Şehzade Mustafa'yı da boğdurtmaya kalkar bunlar.

Kösem, büyük sırrı da öğrendi. Haftaya kılıçlar kuşanır. Osmanlı'da dönemi anlatırken ''Kadınlar Saltanatı'' diyenler haksız değilmiş. Kösem'le Safiye'nin avucuna düşen padişahın işi çok zor.

Vay arkadaş!! Kösem'le Safiye'nin son sahnede nefretle birbirlerine bakışması neydi öyle. Birbirinden nefret eden iki kadının bakışmasından ortaya çıkan enerji çok ocaklar söndürür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
567
225
105
68
27
21
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elif ayaydın

Ya siz bu diziden para falan mı aldınız da ikide bir bunların reklamlarını yapıyorsunuz? İZLENMİYOR. Anca 21.sırada falan yer alır yakında da final yapabilir.

Bay E

Arkadaşlar onedio her dizi için yapıyor bunu abartmayın ya diziyi izlemiyorsanız beğenmiyorsanız burda işiniz ne??????????????????????????????????????????????

1913

beren yerine yunan kız kalaydı daha iyiydi.Memleketinden tanıdığı çocukla yan yana gelince abla kardeş gibi oluyor:)komik oluyor.oyunculuk yerlerde zaten.