Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen Fikir Sahibi Yapımcının Boşluğuna Denk Gelip Hepimizi Hayrete Düşürmüş 10 Düet

Muhtemelen Fikir Sahibi Yapımcının Boşluğuna Denk Gelip Hepimizi Hayrete Düşürmüş 10 Düet

Müzik dünyasında yapılan işbirlikleri, başarısız bir kariyeri canlandırabilir ya da sanatçının hiç tahmin edemediği bir eser ortaya çıkarabilir. Ama bazen de kulakları ya da gözleri aynı anda kanatabilir! NME ABD müzik tarihinin kimi başarılı kimi başarısız en olmadık düetlerini derlemiş biz de sizler için hazırladık.

Kaynak: http://www.nme.com/blogs/nme-blogs/10...

1. Weezer & Lil Wayne – ‘Can’t Stop Partying’

Buddy Holly şarkısıyla meşur olmuş, rock grubu ve Lil Wayne'den kafa yakan bir işbirliği olarak tarihe geçen şarkı, grup solisti River Cuomo ABD'li söz müzik yazarı Jermaine Dupri ile birlikte sözlerini yazdıktan sonra kurulan bağlantılar sonucu ortaya çıkmış. Fakat olmuş mu, olmamış?

2. Justin Bieber & Busta Rhymes – ‘Drummer Boy’

2. Justin Bieber & Busta Rhymes – ‘Drummer Boy’

O dönem daha sakalları bile çıkmamış Justin Bieber ile ele avuca sığmayan rapçi Busta Rhymes bir arada... Justin Bieber 2011'in Aralık ayında piyasaya çıkardığı ikinci albümünü Mariah Carey, Boyz II Men ve Usher birçok sanatçıyla düet yapma moduna girmişti. O sırada Busta Rhymes da araya kaynadı!

Ama ikilini birlikte yaptığı Noel coşkulu parça tutmadı.

3. Brad Paisley & LL Cool J – ‘Accidental Racist’

Amerikalı country sembolü Brad Paisley ve LL Cool J'in politik anlamda dev tartışmalara yol açan dandik parçası 'Kazara Irkçı'

Paisley'nin konu hakkında yaptığı açıklama kendisinin güney ABD'li olmasından kaynaklanan ırkçı bir yanı olduğu ve bunu aşarken de hayranlarına örnek olmak istdiği yönündeydi. Fakat şarkıda ırkçılığı eleştirmek yerine daha çok ırkçılıktan bahseden bir dil kullanıca hem Brad hem de LL Cool J kendilerini medyatik bir karmaşanın içinde buldu. Dolayısıyla şarkı da tutmadı.

4. Slash & Fergie – ‘Sweet Child O’ Mine’

Guns N’ Roses ve Velvet Revolver'in efsane gitaristi Slash senin Black Eyed Peas'in Fergie'siyle ne işin vardı? 

Slash amcamız Fergie'nin gönlünde yatan bir rockçı olduğunu bir yerlerden duyuyor ve kızımızı 2010'da çıkardığı solo albümde yer alması için yanına çağırıyor. Bu teklifi koşa koşa kabul eden Fergie aslında canlı performanslarda pek de kötü bir iş çıkarmamış.

5. Beyoncé & James Blake – ‘Forward’

5. Beyoncé & James Blake – ‘Forward’

Elinde beyzbol sopasıyla gezen r&b'nin sert kadını Beyonce ile Mercury ödüllü yumuşak sesli sanatçı James Blake'in ortak çalışması Forward. 

Beyonce 6. albümünü yaparken James'e birlikte bir şeyler yapmayı teklif ediyor. Stüdyoda birlikte kafa patlatırlarken James, Forward'ın nakaratını oluşturuyor. Fakat ortaya daha çok kreşte çocukların söyleyeceği tarzda bir pop şarkısı çıkıyor.

6. Miley Cyrus & The Flaming Lips – ‘Dooo It!’

Disney'de pamuk şeker yemesi gereken yaşta twerk yapan Miley ve Amerikanın saykodelik rock gurubu Ateşli Dudaklar saçma videolu bir şarkıda birlikte çalıştı. 

Miley Cyrus ve The Flamin Lips, genç sanatçını turnesi sırasında tanıştı. Birlikte birkaç Beatles cover'ı yaptıktan sonra Miley'nin beşinci albümü için tekrar bir araya gelen ekip Dooo It şarkısını yaptı. Şarkı biraz da Miley Cyrus'un ağzına akan pasta süsleri klibi sayesinde sevilmiş olsa da her iki taraf da her röportajlarında birbirlerini deli gibi sevdiğini hep söyler.

7. Queen & 5ive – ‘We Will Rock You’

Queen'den bahsetmemiz gerek yok sanırız! 5ive ise isminden de anlaşıldığı gibi bir boyband.  Tam olarak nasıl ortaya çıktığı bilinmeyen şarkı 2000'in yazında 5ive'ın en parlak dönemini yaşadığı sırada yapıldı. Fakat 70'lerden günümüze popülerliğini koruyan ve bir marş gibi söylenen şarkıda genç erkeklerin rap yapması müzikseverler tarafından pek sevilmedi.

8. Jay Z & Linkin Park – ‘Numb/Encore’

Beyonce'nin şimdiki eşi o zamanlar rap dünyasını adeta kasıp kavuruyordu. Geçtiğimiz günlerde bir initharla adı tekrar anılan Linkin Park ise o dönem müzik dünyasına bambaşka bir yön vermiş, rock, punk ve elektronik müziğin kokteylini yapmakla meşguldü.

Aslında bir MTV televizyon programı için üretilen fikir, daha sonra grubun ‘Collision Course’ adlı EP albümü çıkarmasına kadar gitti. 

Peki düet başarılı oldu mu? EVET! Kazandığı Grammy ödülü de bunu belgeliyor.

9. Brian May & Dappy – ‘Rockstar’

Gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden Brian May ve N-Dubz grubunun parçası Dappy bu düet kararını birlikte aldı. Brian, Dappy'ye son single'ını çok beğendiğni özllikle sözlere bayıldığını anlatan bir mail attı. Şarkının adının Rockstar olması ise tamamen rastlantı! 

Öte yandan bu kadar emek verilen bir şarkı öyle saçmasapan bir düete dönüşmüş ki, stüdyodan çıkmış olmasına bile şaşırdık!

10. DMX and Marilyn Manson – "The Omen"

10. DMX and Marilyn Manson – "The Omen"

1990'lı yıllarda yurdum rapçisi MC Fuat sahnede rock'çılardan dayak yerken, ABD'nin en deli şahıslarından DMX ve Marilyn Manson bir işbirliği için biraradaydı. 

Hayata geliş hikayesini çok iyi bilmesek de, DMX'in albümünde yer alan parça muhtemelen her iki sanatçının hayranları tarafından seri şekilde 'bir sonraki parçaya atla'ya maruz bırakıldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
26
20
19
19
19
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Beyoncé ve Rihanna hep aynı kişilerle düet yaptı ama bi birlikte düet yapamadılar neyse vi vııııl vi vııl rak yuu

milkymilkycrys

Bence yapmasınlar. Beyoncé gibi insanların daha çok önemli kişilerle düet yapması gerek. Rihanna gibilerle değil. Mariah Carey, Celine Dion, Britney Spears, ... Devamını Gör

fatma keskin

bian numb icin kötü bişi söliceksiniz sandım ki numb en iyi rap rock düetlerinden biridir.

Cemre Nur Karabulut

beyonce'nin forward şarkısı kendisi gibi afro amerikan olan ve öldürülen gençler için yazılmıştır o yüzden anlamı çok ama çok fazladır bende şarkıyı sevmiyor... Devamını Gör