Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce, İttifak İddialarına Nokta Koydu! 'Son Açıklamamdır'

Muharrem İnce, İttifak İddialarına Nokta Koydu! 'Son Açıklamamdır'

Eray İspir
06.04.2023 - 12:40 Son Güncelleme: 06.04.2023 - 12:41

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ittifak iddialarına nokta koydu. CHP'den gelen tekliflerin vatandaştan gelen tepkileri önlemek için yapıldığını söyleyen İnce, 'adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Partimize ziyaretleri öncesinde bir geri dönüşleri olmadı'

'Partimize ziyaretleri öncesinde bir geri dönüşleri olmadı'

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ittifak iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

CHP'den kendilerine toplumsal tepkiyi önlemek için göstermelik bir teklif getirildiğini söyleyen İnce, 'Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi' ifadelerini kullandı.

İnce'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

'Her platformda siyasette ittifakların olabileceğini ama bu ittifakların menfaatler etrafında değil ilkeler etrafında olabileceğini söyledim.

İlke ittifakı kurabileceğimiz partiler arasında da CHP ve İyi Parti olabileceğini ifade ettim.

Katıldığım bir TV programında dostlar aracılığı ile bir görüşme yapıldığını ilk kez ben açıkladım.

Bu dolaylı görüşmelerde ilkesel bir ittifak yapılabileceği muhataplara iletilmişse de partimizi ziyaretleri öncesinde bir geri dönüş olmamıştır.

'Kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim'

'Kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim'

Bütün kamuoyu gibi bizde de (her ne kadar ziyaret adayların kesinleşmesine 24 saat öncesine bırakılmışsa da) partimizi ziyaretlerinde birinci ağızdan bir görüşme olur beklentisi oluşmuşken meselenin yakınından bile geçilmemiştir.

Daha sonra kamuoyunda bu konu ile ilgili tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır.

Benim ilk günden beri duruşum net ve açıktır: kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim. Öyle olsaydı zaten CHP'deki konforumdan vazgeçmezdim. Benim derdim memlekettir.

Bu memleketi düze çıkarmak için yola çıktığımız bana inanmış, bu yola gönül vermiş insanları yolda bırakacak herhangi bir adım atmam.

'Gerçekten istenilse ilkeler üzerinden ittifak kurulabilirdi'

'Gerçekten istenilse ilkeler üzerinden ittifak kurulabilirdi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi.

Kemal Bey'e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir. Memleket Partisi’nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem.

Bu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım.'

İnce 'son' dediği açıklamasının üzerine bir tweet daha attı

İnce yaptığı son paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

'Sayın Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayınlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti. Sayın Engin Altay bir açıklama yapacaksa kendisine 2018 seçim gecesi ile ilgili bana atılan iftiralar konusunda açıklama yapmasını tavsiye ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede ise deprem bölgesi, seçim güvenliği ve troller dışında bir konu görüşmedik.'

İlginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
46
9
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Seni görmekten bıktım!

kayra han

Sana zamanında oy veren elimi sikiyim

Otto Skorzeny

Aynısını ben defalarca söyledim 😥

......

Seninkisi gerçekten söylediğin gibi memleket meselesi olsaydı çekilmek için işi pazarlık noktasına getirmezdin gerekeni yapar yoldan çekilirdin o 5 milletvek... Devamını Gör