Görüş Bildir
Haberler
Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur? Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır?

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur? Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır?

Müge Kakşi
25.10.2021 - 11:22

Muhabbet kuşları güzel görüntüleri ve çıkardıkları seslerden dolayı dünyada en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasında yer alıyor. Ayrıca muhabbet kuşlarının adından da anlaşılacağı gibi konuşabilme özelliği bulunuyor. Fakat tabiki bu özellik insanlar gibi cümleler kurmak değil bunun yerine 20-30 kelime öğrenip onları tekrar etmek üstüne oluyor. Birçok kişi muhabbet kuşunu nasıl konuşturacağını merak ediyor. Peki muhabbet kuşu nasıl konuşturulur? Muhabbet kuşu nasıl alıştırılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya Kıtası'na özgü olan muhabbet kuşları yüzyıllardır varlıklarını sürdürmektedirler. Özellikle insanlar tarafından evcil hayvan olarak tercih edilen muhabbet kuşları cana yakın olmalarıyla biliyor. Rengarenk tüylere ve güzel sese sahip muhabbet kuşlarının nasıl konuşturulacağı ve nasıl alıştırılacağı ise internet üzerinde en çok aranan konulardan bir tanesi. Muhabbet kuşunu konuşturmanın ve alıştırmanın püf noktaları ve tüm detaylarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Evcil hayvanlar arasında en çok beslenen türlerden biri de güzelliğiyle ve arkadaş canlısı oluşuyla muhabbet kuşları oluyor. Muhabbet kuşu sahipleri ise muhabbet kuşlarını nasıl konuşturacağını merak ediyor. Bilinmelidir ki muhabbet kuşları 25-30 arası kelime öğrenebilir ve onlardan uzun cümleler kurması beklenmemelidir. Öncelikle bilinmelidirki erkek muhabbet kuşları dişi kuşlara göre konuşmaya daha yatkındır. Dişi kuşlarda konuşabilir fakat erkeklere göre daha fazla vakit alır. Ayrıca yavru muhabbet kuşları da büyüklere göre daha kolay konuşmayı öğrenebilir.

Muhabbet kuşunuzun konuşması için sizinde çok konuşkan ve sabırlı olmanız lazım. Muhabbet kuşunuzu evde daha çok vakit geçirdiğiniz bir yere almak muhabbet kuşunuzun sizi daha çok dinlmesini sağlar. Muhabbet kuşları sizi sürekli dinler ve taklit etmeye çalışırlar. Minik dostunuza söyletmek istediğiniz kelimleri gün içerisinde farklı periyotlarda ard arda tekrarlamanız gerekmektedir. Fakat kelimeleri karışık olarak değil sırayla söylemeniz lazım. Bir kelimeyi öğrendikten sonra diğerine geçmeniz muhabbet kuşunuzun daha hızlı konuşmasını sağlar. Ayrıca muhabbet kuşlarının en çok kullanabildiği kelimler içerisinde Ş,S,C, Ç,P,K, Z ve J harflerinin bulunduğu kelimelerdir. Örneğin muhabbet kuşları, çapkın, boncuk, aşkım, pişt, şaşkın, cici, babacık, öpücük, maviş gibi kelimeleri söylemeye daha yatkındır.

Bu kelimelerden birini seçerek gün içerisinde kuşunuza yaklaşıp ona seçtiğiniz kelimeyi 5-10 tekrarda bulunun. Bu tekrarı gün içerisinde belirli periyotlarda yapabilirsiniz. Ayrıca kuşunuza bu kelimleri söylerken dikkatini dağıtabileceği şeyler uzak tutun ve dikkatinin sizde olmasını sağlayın. Örneğin omzunuza gelip sizinle yakın temasta olduğunda bunu yapabilirsiniz. Ayrıca tekrarlarınızı yaparken de kuşunuz sıkmamaya çalışın. Çünkü muhabbet kuşları çabuk sıkılabilir ve böyle olduğunda dikkati sizden uzaklaşır. Bir süre sonra kuşunuzun söylediğiniz kelimelere benzer sesler çıkardığını görebilirsiniz. Buda başarılı olduğunuz anlamına gelir.

Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır?

Muhabbet Kuşu Nasıl Alıştırılır?

Muhabbet kuşu besleyenlerin merak ettiği bir diğer konu ise muhabbet kuşlarını alıştırmak oluyor. Muhabbet kuşları oldukça cana yakın hayvanlar olduğu için alıştırmakta bir o kadar kolaydır. Sadece biraz sabırlı olup onu korkutmamanız gerekiyor. Ayrıca yavru muhabbet kuşları diğer kuşlara göre daha kolay alışır.

Burada en önemli nokta ilk olarak kuşunuzu kafesine alıştırmanız gerekir. Kafesinde rahat bir ortam sunmanız onun seveceği şekilde dizayn etmenizle bir kaç gün içerisinde kafese alışacaktır. Ardından size ve elinize alışması gerekir. Bunun için muhabbet kuşunuzu daha çok oturduğunuz odaya koymalısınız. Burada sürekli sizi görecek ve sesinizi duyacaktır. Ayrıca muahbbet kuşunuzun kafesinin yanına giderek onunla sürekli konuşup ona sevginizi göstermeniz gerekiyor. Size alışmadan direkt ve zorla avcunuzun içine almaya çalışmayın bu onu korkutur. İlk olarak parmağınızı kafese sokarak sabit bekletin ona yaklaştırıp başını okşamaya çalışın. Bunların hepsini sakin ve onu korkutmadan yapın. Bu şekilde muhabbet kuşunuz bir süre sonra parmağınıza alışır. Sonrasında kafesi açarak parmağınızı ona uzatın ve parmağınıza konmasını bekleyin. Bir süre sonra bunu da yapacaktır fakat yapmıyorsa hemen ısrarcı olmayın ve onunla konuşmaya onu okşamaya devam edin. Ayrıca Muhabbet kuşunuzun yemini ve suyunu değiştirirken sert hareketlerle davranarak onu korkutmayın. O bir süre sonra sizden zarar gelmeyeceğini anlayıp elinize ve size alışacaktır. Sonralarında ise onu elinize almaya başlayabilirsiniz. Muhabbet kuşları özellikle boynundan ve kafasından sevilmeyi çok sever elinize aldığınız zaman onu severek rahatlatabilirsiniz.

Birde eve alışma süresi var size ve kafesine alışan kuşunuzu belli aralıklarla dışarı çıkartıp evi öğrenmesini ve alışmasını sağlayın. Çıkmak istemediği zamanlar zorlamayın ve kafesin kapasını açık bırakın o istediğinde çıksın. Evin camlarının ve ilk olarak odanın kapısını kapatın ki kuş kademe kademe evi öğrensin. Ayrıca kafese sokmak istediğiniz zaman sizden kaçıyorsa onu direkt elinizle yakalamak yerine kafesini ona yakın yere götürerek kendisinin girmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayınki tüm diğer hayvanlar gibi muahbbet kuşuda onu sevdiğinizi anlayacak ve zamanla sevginize karşılık verecektir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın