Görüş Bildir
Haberler
Mucize Kurtuluş! Karkamış'taki Saldırıda Ağır Yaralanan Hamile Kadın ve Bebeğinin Durumu İyiye Gidiyor

Mucize Kurtuluş! Karkamış'taki Saldırıda Ağır Yaralanan Hamile Kadın ve Bebeğinin Durumu İyiye Gidiyor

Gaziantep'in Karkamış ilçesine PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda ağır yaralanan 20 yaşındaki hamile kadın ve bebeğinin durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kendi başına nefes alabiliyor'

'Kendi başına nefes alabiliyor'

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, YPG/PKK'lı teröristlerce atılan roketin bir eve isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 20 yaşındaki hamile kadının durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden 5 aylık hamile Büşra Karataş'ın solunum destek makinesinden ayrıldığı, bilinci açık bir şekilde kendi başına nefes alabildiği bilgisine yer verildi.

'Hastamız geldiği duruma göre çok daha iyi'

'Hastamız geldiği duruma göre çok daha iyi'

GAÜN Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Uzmanı Ahmet Şenol Uyar, Karataş'ın hastaneye geldiğinde şuurunun kapalı olduğunu söyledi.

Hastanın durumunu iyiye gittiğini anlatan Uyar, 'Hasta entübe dediğimiz makineye bağlı, şuuru kapalı bir şekilde geldi. Yanağında ve ağzının içinde patlamaya bağlı yaralanmaları vardı. İlk yoğun bakıma aldığımızda gerekli olan beyin cerrahi, genel cerrahi, göğüs cerrahisi gibi bütün birimlere gösterdik, takibindeler.' dedi.

Uyar, gerekli tedavilerin yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: 'Gebelikle ilgili bebeği besleyen plasenta dediğimiz bölgede 1,5 santim ayrışma olduğunu öğrendik fakat onda acil cerrahi değil, takiple devam edileceği söylenildi. Hastamız bir gün sonra uyandırma işlemlerine başlandı. Hasta bugün itibarıyla makineden tamamıyla ayrıldı, şu an kendi nefesini alıyor, tamamen uyanık bir şekilde takip ediyoruz. Hastamızın artık geldiği duruma göre çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.'

İlgili haber👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Ya çok sevindim bu bir mucize 🥰 sağlıcakla kucağına alsın bebeğini 🙏