Görüş Bildir
Haberler
Motor Sporlarında Bayrağımızı Göklerde Dalgalandırmayı Başarmış 8 Sporcumuz

Motor Sporlarında Bayrağımızı Göklerde Dalgalandırmayı Başarmış 8 Sporcumuz

cihan taştan
06.10.2022 - 17:44

Motor sporlarında bayrağımızı dalgalandıran birbirinden başarılı sporcularımız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kenan Sofuoğlu

1. Kenan Sofuoğlu

Kariyeri başarılarla ve şampiyonluklarla dolu olan milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, motor sporlarına gönül veren herkese ilham veren bir isim! 5 kez Supersport Dünya Şampiyonluğu'nu kazanan Sofuoğlu, 2007 yılında, daha sezon bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu göğüsleyerek inanılmaz bir başarıya imza atmıştı.

2. Serdar Bostancı

2. Serdar Bostancı

1991 yılında Hebros Rallisi'nde birinci olan Serdar Bostancı, yurt dışında bir Avrupa Şampiyonası kazanan ilk Türk ralli pilotu olmuştu. Kariyerini Türkiye'de kazandığı şampiyonluklarla süsleyen Bostancı, bu anlamda ilham veren bir kariyere sahiptir.

3. Renç Koçibey

3. Renç Koçibey

Motorlu araçlara tutkusu motosiklet ile başlayan ve daha sonra otomobile geçiş yapan Renç Koçibey, 1984 yılında Balkan Şampiyonu ünvanını elde ederek ülkemizi gururlandırmıştı. Birçok anlamda sporcularımıza öncülük eden Koçibey, Türkiye'deki ilk rallisini ise 1968 yılında, Anadol marka otomobiliyle kazanmıştı.

4. Salih Yoluç

4. Salih Yoluç

2015 yılında kariyerine Dubai 24 Saat yarışını kazanarak başlayan ve katıldığı her turnuvadan başarılarla dönen genç sporcumuz, motor sporlarının en prestijli turnuvalarından biri olan Le Mans 24'ü şampiyon tamamlayarak tarih yazdı. Kariyerine aktif olarak devam eden Yoluç, ilerleyen yıllarda da bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam edecek!

5. Car Artam

5. Car Artam

Birçok profesyonel sporcu gibi yarış kariyerine karting ile başlayan Can Artam, hem yurt içinde hem de yurt dışında sayısız başarıya imza atan Türk yarış sporcuları arasında yer alıyor. GP2 yarışında yer alan ilk Türk pilot olarak tarihe adını yazdıran Artam'in ABD'de düzenlenen turnuvalarda da şampiyonlukları bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jason Tahincioğlu

6. Jason Tahincioğlu

90'lı yılların başından itibaren tam 8 defa Türkiye Karting Şampiyonası'nı kazanan ve sayısız başarıya imza atan Tahincioğlu, 2005 yılında Silverstone Pisti'nde Toyota TF105'i test ederen F1 aracı kullanan ilk Türk pilot olmayı başarmıştır. Tahincioğlu'nun kariyerinde GP2'de katıldığı yarışlar da mevcut!

7. Cem Bölükbaşı

7. Cem Bölükbaşı

Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı pilotlardan biri olan Cem Bölükbaşı, yurt dışında kazandığı başarılarla ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Formula 1 e-Sports alanında gösterdiği başarılarla Fernando Alonso takımına katılan ve dünyada ilk 20'de yer alan Bölükbaşı, aktif olarak Formula 2'de yarışıyor.

8. Toprak Razgatlıoğlu

8. Toprak Razgatlıoğlu

Dünya Superbike Şampiyonası'nı lider tamamlayarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Toprak Razgatlıoğlu, WorldSBK Şampiyonluğu yaşayan ilk Türk pilot oldu. Çocuk yaşta tutkuyla başladığı kariyerine birçok başarı ekleyen genç sporcu, ülkemizi uluslararası alanda gururlandırmaya devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ermiyan Sürmeli

Toprak Razgatlıoğlunun mentoru Kenan Sofioğludur . Gerçekten her ikisi bu ülkeye değer katan kişiliklerdir. Toprağın Babası da eski motor şehitlerinden dir. ... Devamını Gör