Görüş Bildir
Haberler
Moody's'e Göre Türkiye, Küresel Riskler Karşısında En Hassas Ekonomi

Moody's'e Göre Türkiye, Küresel Riskler Karşısında En Hassas Ekonomi

Hande öçalan
22.10.2015 - 21:36 Son Güncelleme: 23.10.2015 - 09:02

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin yükselen siyasi riskler göz önüne alındığında, gelişen beş ekonomi arasında dış risklere karşı en hassas ülke olduğunu açıkladı ve yıllık dış borç oranı, dış sermayeye yüksek bağımlılık gibi etkenlere işaret etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moody’s şirketinin dün açıkladığı rapor, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan ve Endonezya’yı kapsarken, küresel sermaye akımları sonucu Brezilya ve Türkiye’nin 2015 yılının ilk yarısında en büyük kur ve döviz rezervi kaybı yaşayan ülkeler olduğu ifade edildi.

Gelişmekte olan piyasaların önündeki en önemli dış tehdidin Fed’in para politikasında normalleşmeye gitmesi ve Çin’de beklenilenden daha sert bir yavaşlama görülmesi ihtimali, aynı zamanda bu piyasalara yönelik risk iştahının gerilemesi olduğu kaydedilirken, ülkelere has durumların bu riskleri daha da arttırabileceği vurgulandı.

Bunun yanında, raporda gelişen ekonomi tahvillerinin 2015-2016 yıllarına yönelik küresel kredi niteliklerini belirleyecek olan risklere karşı, şoklara dayanıklılıklarının değiştiği belirtildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
6
3
2
1
0