Görüş Bildir
Haberler
Moda Haftasının Devlerinden, İlkbahar-Yaz 2015 Sezonuna Ait 30 Muhteşem Koleksiyon

etiket Moda Haftasının Devlerinden, İlkbahar-Yaz 2015 Sezonuna Ait 30 Muhteşem Koleksiyon

Pelin Kılıç
30.09.2014 - 09:27 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 18:18

1. Céline

1. Céline

Kürklerle ve tığ işleriyle süslenmiş örgü elbiseler, yarattıkları vahşi ve tatlı atmosferle koleksiyonun en çok dikkat çeken parçalarından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Chloé

2. Chloé

Klasik bir Chloe tasarımında olması gerektiği gibi tüm koleksiyonda hafiflik ve kolaylık ön planda. Ayrıca, bu koleksiyondan yola çıkarak; bu sezonda bağcıklı sandaletlerin ve Fedora çantaların kilit aksesuar olacağı kolaylıkla söylenebilir.

3. Dior

3. Dior

Elbiselerinde 18. yüzyıldan esinlendiğini dile getiren tasarımcının; yüksek yaka, kabarık kol ve zarif çiçekli tasarımları dikkat çekiyor.

4. Givency

4. Givency

Yüksek bel pantolon, kasaba tarzı bluzleri ve kısa fırfırı etekleriyle bohem bir hava oluşturmaya çalışan bu koleksiyon, her kombinin altına kullanılan diz üstü deri çizmeler ile podyuma damgasını vuruyor.

5. Hüseyin Çağlayan

5. Hüseyin Çağlayan

Türk asıllı ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan, Işık ve gölge arasında etkileşimi yansıtan tasarımları tercih etmiş; ceketlerindeki yaka oyuntuları ve düşük yakalar ile seksiliği ön plana çıkarmayı amaçlamıştır.

6. Isabel Marant

6. Isabel Marant

Pileli kısa etekler, üzerine tam oturan tişörtler ve deri detaylar ile bahar için sıcak bir görünüm yakalamayı başaran tasarımcı, her kombinin altına kullandığı düz taban sandaletler ile dikkat çekiyor. Şimdiden, önümüzdeki yaz bu sandaletlerin çok moda olacağını söylemek zor değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Issey Miyake

7. Issey Miyake

Bir çoğunda 3D Buhar tekniği kullanılan tasarımlarda elde edilen dokular, kıyafetlere can vermiş ve derinlik katmıştır.

8. Nina Ricci

8. Nina Ricci

Genç tasarımcı kadınsılığı ön plana çıkaran koleksiyonunda el yapımı ürünlere yer vermiş, ipek kumaşlar yerine örgüleri ve tığ işlerini tercih etmiştir. Oldukça ilginç bu koleksiyon, bahar sezonunda gardıroplarımızda fazlasıyla el işi ürün göreceğimize işaret ediyor.

9. Roberto Cavalli

9. Roberto Cavalli

Canlı renklerin hakim olduğu, leopar-zebra desenlerinin kullanıldığı ve deri detayların görüldüğü bu salaş tasarımlar; saykodelik desenleriyle bohem tarzında bir üst seviyeye taşınıyor. Bahar aylarında bu tarz elbiseleri sokaklarda sık sık göreceğimiz aşikar.

10. Dolce Gabbana

10. Dolce Gabbana

Koleksiyonda bariz bir şekilde matador esintisi var. Çoğunlukla kırmızı, siyah ve beyaz tonlarındaki işlemeli kısa ceketler, yüksek bel pantolonlar ve ultra-kısa şortlar boğa güreşlerini hatırlatır cinsten.

11. Giorgio Armani

11. Giorgio Armani

Koleksiyonda tamamen doğal güzelliklerden esinlenilmiştir. Su ve kum temasının hakim olduğu tasarımlarda; beyaz, bej, gri ve mavimsi gri tonları kullanılmış çoğunlukla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Moschino

12. Moschino

Tamamen Barbie'den esinlenilen bu kapsül koleksiyonun bir çok parçasında Barbie'ye yakışır şekilde sıkça pembe tonlar kullanılmış ve bizi gençliğimize götürecek bir atmosfer hazırlanmıştır. Koleksiyonda dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise tamamen Barbie'e ayakkabılarına benzilmiş plastik görünümlü ayakkabılar.

13. Versace

13. Versace

Bu koleksiyonunda minimalist çalışan Donatella Versace'ın tasarımları, sık kullanılan kırmızı renk ve metal ayrıntılar ile dikkat çekiyor.

14. Bora Aksu

14. Bora Aksu

Türk asıllı ünlü tasarımcı Bora Aksu, koleksiyonunda çok fazla nakış ve tığ işi kullanmış, softluğu ön planda tutmuştur.

15. Topshop

15. Topshop

Topshop bu koleksiyonunda olmazsa olmaz olan günlük giyime vurgu yapmış, flörtöz elbiseleri ve spor çizgiler barındıran alt-üst parçalarıyla bahar ve yaz sezonu alışverişlerimiz için bize ipuçları vermiştir.

16. Erdem

16. Erdem

Yine Türk asıllı ünlü tasarımcı Erdem Moralıoğlu, koleksiyonunda ormandan esinlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Tom Ford

17. Tom Ford

Neredeyse tamamı siyah renk olan, kalın eyeliner ve transparanlıkla öne çıkan bu koleksiyonda 'Rock'n Roll' teması hakim. Markanın seksiliğini korumak amacıyla piyasaya sürdüğü parfümler ve rujlar düşünülürse, böyle bir temanın seçilmiş olması çok da şaşırtıcı değil.

18. Alexander Wang

18. Alexander Wang

Siyah beyaz renk hamiyetinin yüksek olduğu bu koleksiyonda neon renkler de bir o kadar dikkat çekiyor.

19. DKNY

19. DKNY

Rengarenk tasarımlarıyla ön plana çıkan DKNY, geometrik şekillerin ve çizgilerin hakim olduğu tasarımlarıyla büyüleyici bir etkiye sahip. Üst üste giyilmiş kombinleri ve karışık kumaşlarıyla spor - şık olmayı başarmış bir koleksiyon.

20. Donna Karan

20. Donna Karan

Tasarımlarında desene dikkat çekmek isteyen tasarımcının, bir sokak sanatçısından esinlenerek gelişi güzel fırça darbeleri şeklindeki baskılara yer verdiği söyleniyor.

21. Lacoste

21. Lacoste

Koleksiyonda grafik desenler ve forma görünümündeki parçalar dikkat çekiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Michael Kors

22. Michael Kors

Michael Kors koleksiyonunda klasik Amerikan stili olan doğu yakası tarzına gönderme yapıyor. Belden kuşaklı-kemerli elbiseleri, uzun etekleri, uzun boyunlu kazakları ve floral desenleriyle oldukça elegant bir görüntü sunuyor.

23. Tommy Hilfiger

23. Tommy Hilfiger

Çizgili, yıldızlı, ışıltılı üstlerin; retro tarz kemerlerin, transparan kumaşların ve patchworklerin sık kullanıldığı bu koleksiyon 70'lerin genç modasından yola çıkmış gibi duruyor.

24. Tory Burch

24. Tory Burch

Koleksiyonda; kalem eteklerin, elbiselerin ve ceketlerin üzerindeki geometrik şekiller ön plana çıkıyor.

25. Vera Wang

25. Vera Wang

Koleksiyonda koyu renkler ve dantel detaylar ön plana çıkıyor.

26. Victoria Beckham

26. Victoria Beckham

Hazırladığı koleksiyon kadar, defilede kullandığı ayakkabılarla da ön plana çıkan Victoria Beckham; stilettolarıyla ünlü olmasının aksine defilesinde hiç stiletto kullanmamış, düz sandalet ve sivri burun oxfordlar tercih etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Burberry

27. Burberry

Markanın bu koleksiyonunda; kısa denim ceketler, renkli trençkotlar ve birkenstock terliklerden esinlenilmiş hissi veren sandaletler ön planda.

28. Marc By Marc Jacobs

28. Marc By Marc Jacobs

Hemen hemen aynı boyda kesilmiş, gözleri kapatan kahküllü kısa saçlar ve makyajsız yüzlerden anlaşıldığı üzere, koleksiyonda naturellik vurgulanmak istenmiş. Askeri temanın hakim olduğu bu koleksiyonda 'oversize' parçalar her zamanki gibi ön planda. Askeri tonlar; siyah, gri, lacivert gibi tamamlayıcı tonlarla dolabımızda tekrar yerini alacak gibi görünüyor.

29. Ralph Lauren

29. Ralph Lauren

Koleksiyonda safari tarzıyla kombinlenen ipek kumaşlar spor-şık tarzını kesinlikle yakalamış.

30. Calvin Klein

30. Calvin Klein

Calvin Klein önceki yıllara nazaran daha genç ve dinamik görüntüsüyle sıkıcı temasından biraz kurtuluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
8
5
2
1
1
0