Görüş Bildir
Haberler
MOD | Türk Yapımı Kısa Film

MOD | Türk Yapımı Kısa Film

İçeriğin Devamı Aşağıda

1987 yılında Bodrum’da doğan ve bu güne kadar yayınlanmış 3 kitabı bulunan Deniz Tarsus, sinema alanında da edebiyattaki kadar iddialı olduğunu MOD filmiyle bizlere gösteriyor.Yeryüzündeki dengelerin bozulduğu, insanların hayal kurmaya güçlerinin kalmadığı bir dönemde, kendilerine zarar verme pahasına bir makinadan destek alıp mutlu gelecek hayallerine erişen bireylerin hikayesi bu. Distopik olarak nitelendirebileceğimiz MOD, hikayesi kadar hikayenin işlenişiyle de övgüyü hak ediyor. Ülkemizde çekilen bazı uzun metraj filmler bile görsel efekt anlamında çok amatörken, imece usulü çekilen bu kısa filmde her saniyenin ayrıntılı bir şekilde düşünülüp, üzerinde ince ince çalışıldığı belli oluyor. Filmin görsel efektlerini yapan Ethem Onur Bilgiç’in görüntü yönetmenliğini de üstlenerek temelden müdahele edebilmesi ortaya çıkan sonucun bu kadar başarılı olmasında önemli bir etken olmuş. Mekan, kostüm, aksesuar gibi incedetayların atmosferi destekliyelim derken sırıtma ihtimali çok yüksektir fakat MOD’da, bütün bunlar olabildiğine sade ve tamamlayıcı. Filmde fon olarak kullandığı karanlık gelecek tablosunun ucunu özelikle açık bırakan Tarsus, asıl derdinin o dünyada yaşayan birisinin hikayesi olduğunu söylemeye çalışıyor bize.

    Sanat alanında kaliteli üretimin imkanlardan ziyade, harcanılan enerjiyle doğru orantılı olduğuna inanırım. MOD, bu durumun en güzel 

örneklerinden. 2013 yılında Cannes Film Festivali’nde Türkiye Masası’ndada gösterilen, yerli ve yabancı festivallerde gösterilmiş ve çeşitli ödüller de toplamış olan film, bu günlerde Varvara isimli, sünger avcılarının hikayesini işleyecek bir belgesel üzerinde çalışan Deniz Tarsus ile tanışmak için güzel bir fırsat.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0