Görüş Bildir
Haberler
Mobil Cihazlarda Oyun Oynayan Gamer'lara Duvara Kafa Attıracak 13 Sinir Bozucu Durum

Mobil Cihazlarda Oyun Oynayan Gamer'lara Duvara Kafa Attıracak 13 Sinir Bozucu Durum

Mobil oyunculuk her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor ve her yaştan insan tarafından da büyük bir ilgi görüyor. Ancak oyun oynamak için mobil cihazları tercih eden oyuncuların çektiği bazı çileler de adeta cehennem azabından farksız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Neredeyse elde tutulamayacak kadar ısınan telefon

Mobil oyunlar her geçen gün grafiksel ve oynanış bağlamında daha da gelişiyor. Bu da haliyle cihazlara daha fazla yük binmesi demek. Maç aralarında mola verip telefonunu buzluğa koyan insan tanıyorum ben.

2. Toplu taşımada oyun oynamanın zorluğu

2. Toplu taşımada oyun oynamanın zorluğu

Yolculuğu geçirmek için en iyi yöntemlerden biri oyun oynamak ancak bazı problemler de yok değil. Sürekli hareket eden bir şeyin içinde nasıl kafanızı oyuna verebilirsiniz bilemiyoruz. En ufak bir frende ön cama yapışmak da cabası.

3. Ve tüm gözlerin ekranınızda olması

Oturarak veya ayakta seyahat edin hiç fark etmez. Oyun oynuyorsanız yanınızda oturan yaşlı teyzeden tutun da aynı yere tutunduğunuz ilkokul çocuğuna kadar herkesin gözü oyununuzun üzerindedir.

4. Sürekli powerbank taşımak zorunda olmak

Mobil oyunlar geliştikçe haliyle tükettikleri güç de artıyor. Burada da devreye powerbank cihazları giriyor. Sahi, bunlar olmadan önce biz ne yapıyormuşuz değil mi?

5. Çabucak tükenen internet paketi

Oynadığınız mobil oyun online ise vay halinize. İnternet paketiniz asla yetmez. Sonra operatörlerin bedava internet kazandıran kampanyalarını fellik fellik arayıp durursunuz. Acınızı paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Prize bağlı yaşamaya alışmak

6. Prize bağlı yaşamaya alışmak

Şarjınızı deli gibi tüketen mobil oyunlar sizi prize yapışık yaşamaya da mahkum eder. Bir mobil oyuncuyu şüphesiz en çok mutlu eden şey ise yatağının prizin yakınında olmasıdır.

7. ''Telefon da hiç elinden düşmüyor'' lafları

Bunu duymayan bir mobil oyun tutkunu olduğunu sanmıyoruz. Ancak söyleyenler de kimi zaman biraz haklı gibi sanki.

8. ''Küçücük ekranda nasıl oyun oynuyorsun'' soruları

Yani ne diyebiliriz ki, alışınca oluyor. Çok da bir çaba harcamıyoruz bunun için. Ancak bu soruyu her duyduğumuzda övgü olarak kabul ediyoruz bilin isteriz.

9. Kimi zaman ekrana yapışıp kaymayan parmaklar

Elleriniz birazcık bile nemli olsa o parmaklar ekranda istediğiniz gibi hareket etmez. Özellikle rekabetçi oyunlarda büyük bir problem olan bu sorun için özel olarak üretilmiş parmağa geçirilen aparatlar bile satılıyor.

10. Çoğu mobil oyundaki bekleme süreleri

10. Çoğu mobil oyundaki bekleme süreleri

Bir sandık mı açacaksın, 2 saat bekle. Bir yapı mı kuracaksın, 3 gün sonra görüşürüz diyen mobil oyunlar canından bezdirir insanı. Bekleme sürelerine takılmadan oyun oynamanın tek yolu ise elbette para vermektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sahte oldukları her hallerinde belli olan mobil oyun reklamları

Öyle reklamlar var ki insana bu grafikler, bu oynanış gerçek olamaz dedirtiyor. Ancak mobil oyuncular çok iyi bilir ki bir şey gerçek olamayacak kadar güzelse gerçek değildir.

12. Oyunun ortasında gelen arama

Finale çok yakınsınız, heyecan dorukta fakat o da ne? Aylardır tek kelime etmediğiniz arkadaşınızın sizi arayası tutmuş. Meşgule alsan bir dert kesin aramaya devam edecek, açsan kesin kaybedeceksin. İçimiz şimdiden sıkıldı.

13. Geceleri uykusuz kalıp güne enerjisiz başlamak

Konsol ve PC'nin aksine mobil cihazlarımızı çok rahat yatağa götürebiliyoruz. Bu da uykudan önce 'son bir el daha' oyun oynamamıza imkan veriyor ancak o son el asla son olmuyor. Sonra bir bakmışız gün ışımaya başlamış. Geçmiş olsun, tüm gün yarı uyur yarı uyanık gezeceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
32
18
12
10
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Mobilde oyun oynayana da gamer denmez be =) Neyse casual gamer diyelim.. Şu mobil oyun sektörü 1983'de ki oyun krizi gibi bir krize mobil sektörde sebe... Devamını Gör

Heisenberg

Ne dertler var be...

Emirhan Akkuş

Pek telefondan oyun oynamıyorum ama belki birgün lazım olur diye 1-2 tane indiriyorum mesela oyun 400 mb ama bana 1 gb yer sildirtiyo falan bazende 1 gb oyun... Devamını Gör