Görüş Bildir
Haberler
MMORPG' Oyunlarda Saatlerini Geçiren Oyuncuların Ezbere Sayacağı, Her Oyunda Karşımıza Çıkan 9 Sınıf

MMORPG' Oyunlarda Saatlerini Geçiren Oyuncuların Ezbere Sayacağı, Her Oyunda Karşımıza Çıkan 9 Sınıf

Oyuncuları fantastik diyarlara davet eden bu oyunlarda istisnasız hep karşımıza çıkan birtakım sınıflar vardır. Hem RPG hem de MMORPG'lerde karşımıza çıkan klasik karakter sınıflarını listeledik.

İşte istisnasız her MMORPG'de gördüğümüz 9 karakter sınıfı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Okçu (Archer)

1. Okçu (Archer)

Ranger ya da Archer olarak karşımıza çıkan ve yay ile ok kullanan bu karakterler ise özellikle alan hasarı konusunda kritik önem taşır. Diğer sınıflara kıyasla oynaması nispeten daha zor olan Ranger sınıfı RPG'lerin vazgeçilmezidir.

2. Haydut (Rogue)

2. Haydut (Rogue)

Yine bir RPG klasiği olan Rogue sınıfı ise gizlilik odaklı bir oynanışa sahiptir. Hançerleri ile düşmanlarına arkadan saldırmayı tercih eden Rogue oyuncuları kritik hasar çıkarma konusunda adeta uzmanlaşmışlardır.

3. Rahip (Priest)

3. Rahip (Priest)

MMORPG'lerin en az oyuncuya sahip sınıfları ise Cleric ya da Priest'tir. Bu rahip sınıfları saldırı odaklı yeteneklerde sığ bir envantere sahiptir. Yegane görevleri takım arkadaşlarını iyileştirmek olan bu sınıf oynayana büyük bir sorumluluk yükler. 

Elinden geleni yapsa da Healer (İyileştirici) sınıfı takım arkadaşlarının 'yeterince iyileştiremedin' temalı şikayetlerinden bir türlü kurtulamaz.

4. Sihirbaz (Wizard)

4. Sihirbaz (Wizard)

Büyülerini kitabına göre yapan nizam sahibi Sihirbazlar, oyunlarda genelde karşımıza Mage ya da Wizard isimleriyle çıkarlar. Kritik alan hasarı çıkarabilen Sihirbazlar özellikle grup mücadelelerinde büyük önem taşır. Zırh seviyesi nispeten az olan bu karakter sınıfı kaçınma büyüleri sayesinde hızlı oyuncuların ilk tercihidir.

5. Şövalye (Paladin)

5. Şövalye (Paladin)

Paladinler ise saldırılarında inancın gücünü kullanır. Dev çekiçleri ve boylarını aşan kalkanlarıyla düşmanlarına kutsal saldırılarda bulunan Paladin sınıfı mücadele esnasında düşmanın saldırılarını soğurur. 'Tanklama' adı verdiğimiz hasarı karşılama görevi genelde Paladin sınıfına düşer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Büyücü (Sorcerer)

6. Büyücü (Sorcerer)

Sorcerer sınıfı ise büyünün karanlık tarafında ustalaşan büyücüleri kapsar. Art arda hızlı saldırılarda bulunabilen Sorcerer sınıfının zırh seviyesi de zayıftır. Yine de Sorcerer karakterler büyük düşmanların can barını eritme konusunda kritik bir rol oynar.

7. Barbar

7. Barbar

Barbar sınıfı ise çift elli baltalar kuşanarak düşmanlarına ağır silahlar ile saldırır. Saf öfke ve savaş esnasında can yenileme gibi belli başlı özelliklere sahip olan bu karakterler RPG'lerin çoğunda karşımıza çıkar.

8. Savaşçı (Fighter)

8. Savaşçı (Fighter)

Savaşçı sınıfı istisnasız her MMORPG'nin karakter ekranında yer alır. Bir elinde kılıç bir elinde kalkan taşıyan bu savaşçıları daha sonra alt sınıflar aracılığıyla Tank ya da DPS odaklı karakterlere dönüştürmek de mümkündür.

9. Kara Büyücü (Necromancer)

9. Kara Büyücü (Necromancer)

Birçoğumuz onları 'kötü büyücü' olarak bilir. Ölüleri uyandırarak savaşta kara büyüler kullanan Necromancer sınıfı ilginç isimlerle farklı MMORPG'lerde onlarca kez karşımıza çıkmıştır. Bazı MMORPG'ler Necromancer sınıfındaki karakterlerin yanlarına petler çağırmasına fırsat tanır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Balaban

Warlock sınıfı unutulmuş. Hem silah hem de Büyü kullanabilen bir sınıftır. Eski oyunlarda bu sınıf oldukça işlevseldir.

Mehmet Eroğlu

Druid sınıfını çok severim listede görememek üzdü 😢