Görüş Bildir
Haberler
Milli Mücadelede İlk Kurşun 97 Yıl Önce Dörtyol'da Atıldı

Milli Mücadelede İlk Kurşun 97 Yıl Önce Dörtyol'da Atıldı

Rıdvan KAYA
21.12.2015 - 12:30

Milli Mücadelede İlk Kurşun 97 Yıl Önce Dörtyol'da Atıldı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Milli Mücadele’de ilk Kurşunun atılışının 97. Yıl Dönümü törenlerle kutlandı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Milli Mücadele’de ilk Kurşunun atılışının 97. Yıl Dönümü törenlerle kutlandı.

Kutlamalar saat 10:00’da İlk Kurşun Anıtına “SAYGI” çelenginin sunulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalara: Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, Garnizon Komutanı J. Yrb. Tolunay Başar, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Siyasi Parti Temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaşiştirak etti.

Garnizon komutanlığında görevli bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, gelen kutlama mesajlarının okunması, Öğrencilerin seslendirdiği şiirlerin ardından Anıt Şeref Defterini imzalayan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada; “Değiştirilemez hakikatlerden birisi de Milli Mücadele’de ve diğer bir deyişle Kurtuluş Savaşında düşmana İLK KURŞUN’un 19 Aralık 1918 tarihinde aziz bir Perşembe günü, Dörtyol’da KARA MEHMET ÇAVUŞ ve silah arkadaşları tarafından atılmasıdır” dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada; “Bugün Milli Mücadele'de İLK KURŞUN'un atıldığı 19 Aralık 1918 tarihinde İlk Milli Kuvai-ye hareketinin 97. şeref yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Vatanın müstesna kıymetini canından değerli bilip koruyan, Ey Şanlı Ecdad! Öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu Cennet mekan Gazi MustafaKemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Kara Mehmet Çavuş, Kara HasanPaşa ve silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anarken; aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, Gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Sizler Ecdadı Fatihan’dan miras aldığınız bu mukaddes vatanın tertemiz topraklarının işgali üzerine, vatanın namusu ve Büyük Türk Milleti’nin bekası için o asil kanınızdan aldığınız güçle, mukaddes canınızı ortaya koyarak vatanı aldığınız gibi tertemiz bir biçimde kendinizden sonra gelecek kuşaklara, bizlere emanet ettiniz.

O nasıl bir ruh haliydi ki, topyekûn Büyük Türk Milleti’nin yaşaması için kendi canınızı, ailenizi, ana, baba, eş ve çocuklarınızı feda etmeye hazırdınız.” dedi.

Saygı atışının ardından Dörtyol Nesibe Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin Erasmus Projesi altında gerçekleştirdiği Natura Rancer (Doğa Koruyucuları) Bisiklet Turu’nun satartı verildi ve anıt alanı programı sona erdirildi.

Özerli Mezarlığında Çavuş Mehmet Kara ve Yeşilköy Mezarlğında Kara Hasan Paşa’nın

kabir ziyaretleri yapıldıktan sonra protokol İlk Kurşun Müzesini ziyaret etti.

İlk Kurşun Müzesi ziyaretine bisiklet kulübü üyeleri ve Aattürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu’da iştirak etti.

Kaynak: http://www.markasehirgazetesi.com/hab...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0