Görüş Bildir
Haberler
🥇 Milli Güreşçi Evin Demirhan Yavuz, Avrupa Şampiyonu Oldu!

🥇 Milli Güreşçi Evin Demirhan Yavuz, Avrupa Şampiyonu Oldu!

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 50 kiloda Türkiye'yi temsil eden Evin Demirhan Yavuz, altın madalyanın sahibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkent Budapeşte'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonanın dördüncü gününde Evin, finalde Bulgar Miglena Georgieva Selishka ile karşı karşıya geldi.

Büyüklerde ilk kez finalde mücadele eden milli güreşçi, Bulgar rakibini tuşla yenerek altın madalya kazandı.

"İstiklal Marşı'mızı dinletmek hayal ettiğim bir şeydi"

"İstiklal Marşı'mızı dinletmek hayal ettiğim bir şeydi"

Evin, final karşılaşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hayal ettiği altın madalyayı kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

'Büyükler kategorisinde ilk defa Avrupa şampiyonu oldum.' diyen Evin, şu ifadeleri kullandı:

'Bu gururu ülkeme yaşatmak, bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı'mızı dinletmek hayal ettiğim bir şeydi ve bunun gururunu yaşıyorum. İlk günden beri kendime inandım. Küçüklüğümden beri bu inancı kaybetmeden tüm kategorilerde Avrupa şampiyonu oldum. Bugün de büyüklerde şampiyonluk elde ettim. Büyüklerde Avrupa üçüncülüğüm vardı, bunu şampiyonluğa taşıdım. Umarım Dünya Şampiyonası'nda da üçüncü olduğum madalyayı altına çevireceğim'

Milli güreşçi Bediha Gün, 4. kez Avrupa üçüncüsü

"Türk kadınları olarak tarih yazmış bir takımız"

"Türk kadınları olarak tarih yazmış bir takımız"

Bediha, 'Madalyam moral verici oldu. Çok inandım, istedim ama şampiyonluk nasip olmadı. Dördüncü Avrupa üçüncülüğümü aldım. Tüm Türkiye'ye ve aileme teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Dünya şampiyonluğunu hedeflediğini vurgulayan milli güreşçi, 'Yıllardır Türk kadınları olarak tarih yazmış bir takımız. Biz buralara alışığız. Biz bunları şampiyonluklara taşımak istiyoruz. Hedeflerimiz bu yönde. Olimpiyatlarda takım halinde şampiyon olmak istiyoruz. İnancımız tam, Türk halkının desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın