Görüş Bildir
Haberler
Milli Atletlerden Bir Günde 2 Altın, 3 Gümüş Madalya

Milli Atletlerden Bir Günde 2 Altın, 3 Gümüş Madalya

Mustafa Boztepe
08.07.2016 - 21:00 Son Güncelleme: 09.07.2016 - 01:24

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli atletlerimiz bu akşam 2 altın, 2 gümüş madalyayı ülkemize getirdi. Erkekler 400 metre engelli finalinde milli atlet Yasmani Copello Escobar altın madalya kazandı. Erkekler 10 bin metrede Polat Arıkan altın, Ali Kaya gümüş madalya kazandı. 200 metre erkekler finalinde ise Ramil Guliyev gümüş madalya kazandı. Son olarak erkekler 3000 metre engellide Aras Kaya, gümüş madalya kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yasmani Copello Escobar'dan altın madalya

Yasmani Copello Escobar'dan altın madalya

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden organizasyonun üçüncü gününde erkekler 400 metre engelli finali yapıldı. 

Milli atlet Yasmani Copello Escobar, finalde elde ettiği 48.98'lik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlayarak altın madalya kazandı. 

Yarışta İspanyol Sergio Fernandez 49.06'lık derecesiyle ikinci, İsviçreli Kariem Hussein ise 49.10'luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Ramil Guliyev'den gümüş madalya

Ramil Guliyev'den gümüş madalya

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Ramil Guliyev, erkekler 200 metre finalinde gümüş madalya kazandı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden organizasyonun üçüncü gününde erkekler 200 metre finali koşuldu.

Yarışta 20.37'lik derecesiyle birinci olan Hollandalı atlet Churandy Martina'nın kulvar ihlali nedeniyle diskalifiye edilmesiyle yarışı 20.51'lik derecesiyle üçüncü sırada tamamlayan milli sporcu Ramil Guliyev, ikinci sıraya yükseldi ve gümüş madalya elde etti.

Polat Arıkan'dan altın, Ali Kaya'dan gümüş madalya

Polat Arıkan'dan altın, Ali Kaya'dan gümüş madalya

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 10 bin metre finalinde milli sporculardan Polat Kemboi Arıkan altın, Ali Kaya ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden organizasyonda, erkekler 10 bin metre finalinde milli atletler Polat Kemboi Arıkan ve Ali Kaya, baştan sona önde koştukları yarışta ilk 2 sırayı elde etti.

Ay-yıldızlı sporculardan Polat Kemboi Arıkan 28.18.52'lik derecesiyle altın, Ali Kaya ise 28.21.42'lik derecesiyle gümüş madalyaya uzandı. Bu kategoride İspanyol Antonia Abadia ise 28.26.07 ile üçüncü sırada yer aldı.

Aras Kaya'dan da gümüş madalya

Aras Kaya'dan da gümüş madalya

Günün son madalyası 3 bin metre su engellide geldi. Finalde, 8.25.63'lük bir derece elde eden Fransız Mekhissi Benabbad Mahiedine'nin ardından finişi 2. sırada gören Aras Kaya, gümüş madalya kazandı. 8.29.91'lik bir derece elde eden milli atlet, Türkiye adına günün 3. gümüş madalyasını kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye, madalya sayısında zirveye çıktı

Türkiye, madalya sayısında zirveye çıktı

Türkiye, böylece şampiyonanın üçüncü gününde altın madalya sayısını 3'e çıkardı.

Türkiye'nin 2016 Amsterdam'daki ilk altın madalyası kadınlar 10 bin metre finalinde Yasemin Can ile gelmişti. Türkiye şu ana kadar şampiyonada 3 altın, 4 gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Jak Ali Harvey erkekler 100 metrede podyumun ikinci sırasına çıkarken, kadınlar gülle atmada Emel Dereli üçüncü sırada yer aldı.

Sizce devşirme sporcularla kazanılan madalyalar Türkiye'yi başarılı yapar mı?

Türkiye'nin devşirme sporcularla madalya kazanması yine eleştirildi

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
52
18
16
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Master

Yabancılar futbolda zencileri toplayıp devşirince bişey yok biz atletizmde yapınca böle atletizm gelişmez,Fransa'nın futbol kadrosuna bakın kaç kişi devşirme.

Yusuf Demir

ne alakası var fransa milli takımının hepsi fransa doğumlu, hepsi o ülkede yetişmiş sporcu.. escobar çorumda doğdu yetişti de biz bir şey mi dedik? hadi nere... Devamını Gör

medj4iTR

Başta hangi uyruktan olursa olsun... Taşıdığı o şanlı ay yıldıza hürmeten... Helal olsun. Tebrik ediyoruz. Ha gönül ister ki, bu topraklarda doğmuş, büyümüş,... Devamını Gör

vOLCano

devşirmekte bu sene hakikaten bokunu çıkarmışlar.. milyon nüfuslu ülke kendi atletini çıkartamıyor yazık..