Görüş Bildir
Haberler
Milli Atletler Amsterdam'da Tarih Yazdı

Milli Atletler Amsterdam'da Tarih Yazdı

Enver K.
11.07.2016 - 11:48

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı 12 madalya ile 4. sırada tamamlayan milli takım, şampiyona tarihindeki en iyi sonucunu elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, 6-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya 49 sporcuyla katılan Türk Milli Takımı, organizasyonu 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya ile 4. sırada tamamlayarak, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi moral depoladı.

Organizasyona 19. kez katılan, Zürih'te düzenlenen bir önceki Avrupa Şampiyonası'ndan ise sadece 1 madalya ile dönen milli takım, Amsterdam'da, bugüne kadar Avrupa şampiyonalarında kazanılan toplam madalya sayısına ulaştı.

Avrupa Atletizm Şampiyonası tarihindeki ilk madalyasını 1950 yılında erkekler 3 adım atlamada Ruhi Sarıalp ile kazanan Türkiye, 18 organizasyonda toplamda sadece 12 madalya elde etmişti.

Milli sporcular, madalya sayısının yanı sıra farklı alanlarda da ilklere imza attı. Yasmani Copello Escobar erkekler 400 metre engellide, Ramil Guliyev erkekler 200 metrede, Kaan Kigen Özbilen erkekler yarı maratonda, Emel Dereli ise kadınlar gülle atmada, Türkiye'ye tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası madalyasını kazandırdı. Ayrıca bronz madalya elde eden Kadınlar Yarı Maraton Milli Takımı da, şampiyonada ilk kez kürsüde yer alma başarısı gösterdi.

Polat Kemboi Arıkan, erkekler 10 bin metrede 2. kez Avrupa şampiyonu olurken, daha önce bir bronzu bulunan Ali Kaya, erkekler 10 bin metrede 2. madalyasını elde etti.

Kadınlar 5 bin ve 10 bin metre branşlarında altın madalya kazanarak duble yapan Yasemin Can ise şampiyona tarihinde, kadınlarda 5 ve 10 bin metre dublesi yapan üçüncü isim oldu. Daha önce İrlandalı sporcu Sonia O'Sullivan'ın yanı sıra milli atlet Elvan Abeylegesse de bu iki branşta duble yapmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın