Görüş Bildir
Haberler
Michelangelo'nun Sahtecilik Kariyeri

Michelangelo'nun Sahtecilik Kariyeri

yelda kahveci
10.02.2014 - 14:05 Son Güncelleme: 10.05.2022 - 15:51

Solda, 'Aziz Anthony'nin Baştan Çıkarılışı', Martin Schongauer, yk. 1470 - 75. Sağda, 'Aziz Anthony'nin Baştan Çıkarılışı', Michelangelo Buonarroti, 1487 - 88.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Michelangelo'nun Sahtecilik Kariyeri

Sanat tarihçisi Thierry Lenain, kitabında sanatta sahtecilik algısının yüzyıllar içindeki değişimini konu alıyor

İtalyan Rönesansı'nın en önemli isimlerinden Michelangelo Buonarroti'nin, çağının tanınmış eserlerinin kopyalarını çıkarıp isle yaşlandırarak orijinalleriyle değiştirdiği ortaya çıktı.

Londra'da bulunan Institut Français'de çalışmalarını sürdüren sanat tarihçisi Thierry Lenain, Michelangelo'nun sahtecilik kariyerini 'Art Forgery: The History of the Modern Obsession' adlı kitabında anlattı. Lenain'in kitabına göre ünlü sanatçı, sahiplerinden ödünç aldığı orijinal eserlerin kopyalarını çıkararak kopyaları geri vermek suretiyle orijinal eserlere sahip oluyordu. Bir seferinde gravür sanatçısı Martin Schongauer'e ait bir Aziz Antonio baskısını kopyalayan Michelangelo'nun çıkardığı iş ile orijinalin birbirine son derece yakın olduğu kitapta yer alan ifadeler arasında.

Sanat tarihi festivali VIEW'da konuşan Lenain, Michelangelo'nun 'orijinal eserlere mükemmel oldukları için hayran olduğunu ve onları aşmak istediğini' belirtti.

Rönesans döneminde sanat kopyacılığı anlayışı daha sonraki yüzyıllarda gelişen negatif yaklaşımdan çok farklıydı. Lenain konuşmasında durumu, 'Geç-modern dönem sahteciliğinde yaklaşım bir sanat eseri yaratmaktan ziyade bir tuzak kurmak. Rönesans'tan 18. yüzyıla kadar ise bu olaya tam tersi şekilde yaklaşılıyordu. Bunu yapabilen sanatçılar eleştirilmek yerine büyük bir övgüyle karşılanıyordu,' şeklinde açıkladı.

Kaynak: Milliyet Sanat

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın