Görüş Bildir
Haberler
Michael Ende’in Kaleminden Yeni Bir Çocuk Kitabı: Ayıcık ile Hayvanlar

Michael Ende’in Kaleminden Yeni Bir Çocuk Kitabı: Ayıcık ile Hayvanlar

Batuhan
28.09.2016 - 13:40

Yarattığı büyülü dünyalarla yediden yetmişe tüm okurlara hitap edebilme yeteneğine sahip nadir ve değerli yazarlardan biri olan Michael Ende‘in dilimize ilk defa çevrilen çocuk kitabı Ayıcık ile Hayvanlar raflardaki yerini aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitmeyecek Öykü ve Momo gibi eserleriyle edebiyat dünyasında çok ses getiren ve beğeni toplayan ünlü yazar, fantastik ve gerçeklik arasındaki ince çizgide duran öyküleriyle dünyanın dört bir yanındaki çocuklara hayal dünyasının kapılarını araladı ve aralamaya da devam ediyor. Kırmızı Kedi Yayınevi etiketini taşıyan ve okul öncesi yaş grubuna hitap eden Ayıcık ile Hayvanlar’ın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

Yıkanabilir, oldukça sevimli bir oyuncak ayıcıktır. Ama artık yaşlanmış ve tüyleri yıkanıp taranmaktan yıpranmıştır. Hatta sahibi olan çocuk bile onunla oynayamayacak kadar büyümüştür. Bir gün küstah bir sinek gelir, yıkanabilir’e dünyada var olma amacını sorar. Ama ayıcık bu soruya yanıt veremez. Yıkanabilir’in dünyada neden var olduğunu bulmasına acaba diğer hayvanlar yardımcı olabilecekler midir?

Çevirisini Ayça Sabuncuoğlu‘nun üstlendiği kitabı resimleyen isim ise Cornelia Hoos. Varoluşunu sorgulayan Yıkanabilir’in maceraları ufak okurlar ve çocuk kitaplarında kaybolmayı seven daha büyük okurlar için büyüleyici bir yolculuk olacak!

Kıyıprıhtım

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın