Görüş Bildir
Haberler
MHP'den HDP'ye Geçmişti: Kars Belediyesi'nde İşçi Maaşlarına El Konuldu

MHP'den HDP'ye Geçmişti: Kars Belediyesi'nde İşçi Maaşlarına El Konuldu

Ulaş
01.12.2019 - 13:59

Tüm taşınmaz ve araçlarına geçtiğimiz aylarda el konulan Kars Belediyesi'nde bu sefer de işçi maaşlarına haciz geldi. Haciz işlemini uygulayanların Kars Belediyesi’nde önceki dönem usulsüz iş yapan ve taahhüt ettiği işleri de teslim etmeyen kişiler olduğu iddia edildi. Belediye 31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den 338 milyon 380 bin TL borç ile HDP'ye geçmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, 338 milyon 380 bin TL borçla HDP’nin devraldığı belediyede haczedilecek bir şey kalmayınca bu kez de belediyenin banka hesabında bulunan işçilerin bu ay ki maaşlarına haciz konuldu.

Haciz işlemlerini Kars Belediyesi'nde önceki dönem usulsüz iş yapan ve taahhüt ettiği işleri de teslim etmeyen kişilerin başlattığı öne sürüldü.

Hacizle ilgili Kars Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi 👇

“Yönetimimizi göreve geldiği nisan ayından itibaren, çalışanlarımızın önceki dönemden ödenmeyen 3 aylık birikmiş maaşlarını yaşanan tüm maddi zorluklara rağmen ödemesini gerçekleştirerek, emekçi mağduriyetini giderip var olan farkı kapatmıştır. Fakat daha önceki dönemde belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış ve resmi olarak yerine getirmesi gereken teslimi gerçekleştirmediği tarafımızda kanıtlanan Gökhan Yılmaz ve Azerhan Mutluer isimli kişilerin çalışanlarımızın bu ayki maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları sebebiyle ilgili maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.”

'İşçinin alın terini yedirmeyeceğiz...'

Kars Belediyesi Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, işçi maaşlarına haciz konulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ne pahasına olursa olsun işçinin alın terini Karslı’nın hakkını kimseye yedirmeyecek, yapılmamış yollar için ödemeye izin vermeyeceğiz. Yasa açıkça maaş hesabına haciz konulmaz diyorken buna göz yuman yargı etkin yolsuzluk soruşturması için niye hızlı hareket etmiyor?” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
22
16
15
14
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cüneyt Arslan

5 yılını Kars'ta geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki bu mesele bugünün meselesi değil. Mhp'den önce Akp vardı. O zaman da böyleydi. Araçlar bozuk yattığı ... Devamını Gör

Tıntın

MHPden HDPye geçişi nasıl başardınız :D

infinite

Kars'ta partiden çok adamlara oy veriliyor. Ayrıca kürtler hariç geri kalan etnik sınıflardan chpye mhpye akpye eşit derecede bölünme var. Bir seçim CHP kaza... Devamını Gör

Emre

İşçinin ne suçu günahı vardı be bu kadarı da acımasızlık.seçim zamanı da gidip yine nasıl oy isteyecekler.nasıl yüzleri kızarmıyor bunların