Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: 15 İlde Kar Yağışı Etkili Olacak!

Meteoroloji Uyardı: 15 İlde Kar Yağışı Etkili Olacak!

Müge Kakşi
16.02.2022 - 21:45

Yeni yıla girmemizin ardından soğuk havalar etkisini göstererek birçok ilde kar yağışı etkili oldu. Şubat ayının ardından bazı illerde kar yağışı yerini yağmurlu veya bulutlu havaya bırakırken bazı illerde ise kar etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 ili kar yağışına karşı uyardı. İşte kar beklenen o iller...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şubat ayının sonuna doğru gelirken yurdun birçok bölgesinde güneş yüzünü göstermeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan şiddetli kar yağışı özellikle Marmara Bölgesi'ni terk ederken yurdun bazı kesimlerinde devam ediyor. Meteorolojinin yaptığı son uyarıya göre 15 ilde kar yağışı etkili olacak. İşte kar yağışının beklendiği o iller...

Kar Yağışı Geliyor

Kar Yağışı Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 - 20 Şubat tarihlerini kapsayan hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre; bazı illerde cuma ve cumartesi günü kar yağışı bekleniyor.

Çarşamba ve perşembe günü iç kesimlerde sisli havanın hâkim olması beklenirken kıyı kesimlerde de güneşli hava görülecek. Cuma ve cumartesi günü ise 15 ilde kar yağışı bekleniyor.

Kar beklenen iller: Bayburt, Erzincan, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Sivas, Gümüşhane, Erzurum ve Hakkâri.

Çığ Tehlikesi

Çığ Tehlikesi

Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın