Görüş Bildir
Haberler
Metaverse Nedir? İşte En Popüler 5 Metaverse Kripto Para Birimi

etiket Metaverse Nedir? İşte En Popüler 5 Metaverse Kripto Para Birimi

Well Ok Then
08.11.2021 - 10:30

Facebook'un isim metaverse olarak değiştireceğini duyurduktan sonra her geçen gün popülerliği artan Metaverse nedir? Metaverse kripto para birimleri nelerdir? 

Detaylar içeriğimizde, keyifli okumalar! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metaverse kavramı ne anlama geliyor?

Metaverse kavramı ne anlama geliyor?

Matrix evrenini hepimiz biliyoruzdur herhalde. İşte Metaverse özünde Matrix gibi sanal bir evreni ifade eder. Tıpkı Matrix'te olduğu gibi Metaverse de size o evrende yaşama, çalışma ve kazanma gibi imkanlar sunar. Elbette Matrix kadar ayırt etmesi neredeyse imkansız bir gerçeklik sunmasa da Metaverse de teknolojinin şu anda izin verdiği ölçüde bir gerçekçi deneyim yaşatmayı amaçlar. Kim bilir belki gelecekte bu gerçeklik Matrix seviyesine bile gelebilir.

Metaverse ile kripto paralar arasındaki bağlantı nedir?

Metaverse ile kripto paralar arasındaki bağlantı nedir?

Oyunlar bildiğimiz gibi bize aslında sanal bir evren sunar. Bu sanal evren içerisinde oyunun niteliğine göre çeşitli görevler ve kazanımlar vardır. Metaverse de bu evrenler ile kripto evrenlerini birleştirerek sanal bir evrende gerçek kripto para kazanma fırsatı sunan çığır açan bir teknolojidir. Aşağıda metaverse evrenler üzerinde hali hazırda işlem gören en popüler 5 kripto parayı sizlerle paylaştık!

1. Decentraland (MANA) nedir?

1. Decentraland (MANA) nedir?

Decentraland, biraz Minecraft kafasıyla kurulmuş ilk metaverse tabanlı oyun projelerinden biri. Platformla ilişkili üç token bulunuyor: MANA, LAND ve ESTATE. Hepsi, Decentraland ekonomisinin farklı alanları için bir arada çalışır. Öte yandan platform, kullanıcıları tarafından merkezi olmayan özerk bir kuruluş olan Decentraland DAO aracılığıyla yönetilmektedir.

2. Enjin (ENJ) nedir?

2. Enjin (ENJ) nedir?

Enjin, geliştiricilere Ethereum blok zincirinde sanal ürünler oluşturma ve yönetme yeteneği veren bir yazılımdır. Buradaki fikir, Enjin'in birçok farklı mülkte oyun içi öğeleri yönetmek için blok zinciri teknolojisini kullanarak, sanal oyun içi ürünlerin ve koleksiyon öğelerinin transferini engelleyen yüksek ücretleri ve dolandırıcılığı azaltmaya yardımcı olabileceğidir.

3. Axie Infinity (AXS) nedir?

3. Axie Infinity (AXS) nedir?

Axie Infinity, Pokemon’dan esinlenilen blockchain tabanlı bir savaş oyunudur. Oyunun yönetişim tokenine ise AXS denir. Oyun içinde Smooth Love Potion (SLP) adlı bir token da kullanılır. Oyun, Ethereum blockchain’i üzerinde geliştirilmiştir. Axie adlı dijital hayvanlar, Pokemon’lara benzer eşsiz yaratıklardır ve aynı zamanda her biri ERC-721 tabanlı bir NFT'dir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Sandbox (SAND) nedir?

4. The Sandbox (SAND) nedir?

Sandbox, oyuncuların platformun yardımcı programı belirteci SAND'ı kullanarak Ethereum blok zincirinde oyun deneyimlerini oluşturabilecekleri, sahiplenebilecekleri ve bunlardan para kazanabilecekleri metaverse evrenidir. Oyuncular, NFT'ler biçiminde dijital varlıklar oluşturabilir, bunları pazar yeri ve Game Maker ile oyunlara entegre edebilir.

5. Star Atlas (ATLAS) nedir?

5. Star Atlas (ATLAS) nedir?

Star Atlas, sanal bir oyun metaverse'inde yer alan devasa çok oyunculu bir çevrimiçi oyundur. Unreal Engine 5 üzerine inşa edilmiştir ve bu da oyunun sinema kalitesinde, gerçek zamanlı ortamlara sahip olmasını sağlıyor. Star Atlas, 2620'de, kaynaklar ve kontrol için üç büyük grubun ortaya çıktığı ve rekabet ettiği fütüristik bir bilim kurgu ortamında geçiyor: insanoğlu, uzaylı ırklardan ve bilinçli androidlerden oluşan bir konsorsiyum. Oyuncular Star Atlas metaverse evreninde takas edilemez tokenlar (NFT'ler) alıp satabilir, oluşturabilir ve böylece gerçek dünya varlıklarının somutluğunu, sahipliğini ve değerini yansıtan bir ekonominin keyfini çıkarabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
10
8
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın