Görüş Bildir
Haberler
Metacritic Verilerine Göre Oyun Dünyasına Damgasını Vurmuş Gelmiş Geçmiş En İyi 13 PC Oyunu

Metacritic Verilerine Göre Oyun Dünyasına Damgasını Vurmuş Gelmiş Geçmiş En İyi 13 PC Oyunu

Pek çok unutulmaz esere ev sahipliği yapan oyun dünyasının en iyi 13'üne gelin birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Quake - 94

13. Quake - 94

1996 yılında piyasaya sürülen ve o zamana dek eşine rastlamadığımız yapısı ile FPS türünün temel taşlarından biri olan yapım zaten Doom ile  türün standartlarını belirlemiş olan id Software'ın eseri. Hal böyle olunca elbette ki bu başarı da kaçınılmaz.

12. Sid Meier's Civilization II - 94

12. Sid Meier's Civilization II - 94

1996 yılının bambaşka türdeki başarılı bir yapımı da Sid Meier's Civilization II. Strateji türünün günümüzde de en başarılı serilerinden olan Civilization daha o dönemde bile ilk çağlardan başlayıp modern bir medeniyete giden oynanışı ile bizleri büyülemeyi başarıyordu.

11. GTA: Vice City - 94

11. GTA: Vice City - 94

Büyüleyici açık dünyalar yaratmanın ustası Rockstar Games'in 2003 yılında piyasaya sürülmüş olan oyunu bir neslin video oyunları ile tanışmasına vesile olan yapımlardan. Çoğumuz hala Vice City'nin sokaklarını kendi şehrimizden çok daha iyi biliyoruz.

10. Mass Effect 2 - 94

10. Mass Effect 2 - 94

Bizleri uzayın derinliklerinde akıllardan kolay kolay çıkmayacak bir maceranın tam ortasına atan Mass Effect serisinin ikinci oyunu gerek incelikli düşünülmüş karakterleri, gerek hikaye akışı, gerekse de başarıyla işlenmiş RPG elementleri ile listede yer almayı başarıyor.

9. TES V: Skyrim - 94

İşte hala yaşayan gerçek bir efsane! Aradan geçen 10 koca yıla rağmen hala pek çok oyuncunun aklına açık dünya ve RPG denildiğinde gelen ilk yapımlardan olan Skyrim Bethesda'nın şüphesiz en iyi işlerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Portal 2 - 95

Valve'ın bulmaca türünü adeta yeniden tanımlayan ve popülerlik kazandıran serisi Portal'ın ikinci oyunu gerek bölüm tasarımı, gerekse de hikaye anlatımı konusunda ders niyetine okutulması gereken bir yapım. Hala oyamadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz bizde uyarması.

7. Baldur's Gate II: Shadows of Amn - 95

7. Baldur's Gate II: Shadows of Amn - 95

Harika hikayeler anlatmak ve unutulmaz diyarlar sunmak için grafikten çok daha önemli şeylerin olduğunu kanıtlayan yapımlardan Baldur's Gate II: Shadow of Amn çıkışının üzerinden geçen 21 yılın ardından bile hala pek çok konuda rakipsiz.

6. BioShock - 96

6. BioShock - 96

Bizleri okyanusun derinliklerinde kurulmuş olan bir zamanların ütopik şehri Rapture'a davet eden yapım atmosferi ile daha ilk andan oyuncuyu içine alıveriyor.

5. Half-Life - 96

Half-Life hakkında ne desek az ve eksik kalır. 1998 yılında piyasaya sürülen ve bizleri insanlığın tek umudu olan sessiz karakterimiz Gordon Freeman ile tanıştıran seri Valve'ın oyun dünyasına sunduğu bir diğer başyapıt.

4. The Orange Box - 96

4. The Orange Box - 96

Bir oyundan ziyade oyun paketi olan The Orange Box Valve tarafından geliştirilmiş olan Team Fortress 2, Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two ve Portal'ı içeriyor. Oyunların hepsi ayrı ayrı birer efsaneyken böyle bir pakette toplanınca ortaya çıkan iş de elbette büyüleyici oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Grand Theft Auto V - 96

GTA serisinin şimdilik son halkası olan yapım bizleri gerçekten yaşayan ve canlı hissettiren Los Santos'a davet ediyor. 3 farklı karakterin kontrolünü ele aldığımız yapım her köşesinde ayrı bir detay barındıran açık dünyası ile türün en iyi örneklerinden.

2. Disco Elysium: The Final Cut - 96

2. Disco Elysium: The Final Cut - 96

Akıllardan kolay kolay çıkmayacak hikayesi, karakterleri ve eşsiz bir yetenek sistemi ile oyunculara RPG türünün en güzel nimetlerinden birini sunan yapım türe hiç aşina olmayanları bile kendine hayran bırakacak türde detaylı diyalog seçeneklerine sahip.

1. Half - Life 2 - 96

Listenin en tepesinde ise yine bir Valve yapımı var. Gordon Freeman'ın yarım kalan macerasını devam ettiren yapımla birlikte neredeyse yok olmanın eşiğine gelmiş olan insan ırkının son direnişine tanıklık ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
58
13
8
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sait Temirak

Assassins Creed yok mu? :(

skyrim'i gördüm bir dragonborn olarak hemen yerimi aldım. efsane oyundur.