Görüş Bildir
Haberler
Meta Facebook'ta Üzerinden NFT Testlerine Başladı: Bitcoin Cüzdanları Facebook Hesabına mı Bağlanıyor?

etiket Meta Facebook'ta Üzerinden NFT Testlerine Başladı: Bitcoin Cüzdanları Facebook Hesabına mı Bağlanıyor?

Ali Aydemir
04.07.2022 - 15:11

Son dönemde dijital dünyayla birlikte hayatımıza giren NFT'ler uzun bir süredir piyasaları meşgul ediyor. Birçok sektörün de piyasalarda NFT'leriyle gündeme gelmeleriyle her alanda karşımıza çıkan NFT haberlerine bir yenisi daha eklendi. Meta şirketi Facebook üzerinden sınırlı bir kullanıcıyla olmak üzere NFT özelliğini test ettiklerini duyurdu. Peki Bitcoin cüzdanları Facebook'a mı bağlanıyor? Detaylar içeriğimizde...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mayıs ayında Instagram testleri yaptığını duyuran Meta'dan şimdi de Facebook'ta NFT testlerinin başladığı haberi geldi.

Mayıs ayında Instagram testleri yaptığını duyuran Meta'dan şimdi de Facebook'ta NFT testlerinin başladığı haberi geldi.

Eskiden Facebook olarak bildiğimiz Meta, ABD'deki sınırlı sayıdaki kullanıcıyla NFT'leri test edeceğini duyurdu. Sosyal medya devi, Ethereum ve Polygon NFT'leriyle başlayacak şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini duyurarak yakında Solana ve Flow NFT'ler için de eklemeler yapılacağını belirtti.

Haber Meta ürün müdürü tarafından da duyuruldu:

Meta, NFT'ler konusunda çalışmalarına devam ediyor...

Meta, NFT'ler konusunda çalışmalarına devam ediyor...

Bu özellik, kullanıcıların NFT'leri Facebook'ta yeni bir sekme altında profillerinde göstermelerine olanak tanır ve sanat eserleri 'dijital koleksiyonlar' olarak etiketlenir. Eğer teknoloji Facebook'ta yaygın olarak benimsenirse, kullanıcılar Bitcoin cüzdanlarını Facebook hesaplarına bağlayabilecekler.

Meta Ürün Müdürü Navdeep Singh yeni alanı duyurdu.

Meta Ürün Müdürü Navdeep Singh yeni alanı duyurdu.

Meta Ürün Müdürü Navdeep Singh tarafından atılan tweet ile kullanıcıların Facebook profillerinin, sahip oldukları NFT'lerini gösterebilecekleri bir 'dijital koleksiyon' alanına sahip olacağını belirtiyor. Teknoloji yaygın olarak benimsenirse, kullanıcılar Bitcoin cüzdanlarını Facebook hesaplarına bağlayabilecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NFT'ler de diğer gönderiler gibi paylaşılıp yoruma açık olacak.

Kullanıcılar NFT'lerini diğer gönderiler gibi paylaşılabilen, beğenilebilen, yorumlanabilen ve yanıtlanabilen Facebook gönderilerine dönüştürme seçeneğine de sahip olacaklar.

"Facebook, Discord'a daha fazla benzemek istiyor."

"Facebook, Discord'a daha fazla benzemek istiyor."

Teknoloji ve medya danışmanı Martin Bryant, şirketin yakın zamanda Facebook gruplarındaki değişiklikleri ' Discord gibi' görünecek şekilde test ederek sağlamaya çalıştıklarını duyurdu. Meta'nın bu duyuruyla 'açıkça WEB3 kullanıcılarına bir ev sunmak istediğini' de savundu.

"Dünya devi şirketin NFT özelliklerini uygulamaya dahil etme kararı değişen alışkanlıkların bir sonucu."

Meta sözcüsüne göre sosyal ağ devi 'birkaç ülkede' sınırlı sayıdaki kullanıcı için Instagram'da NFT'leri kullanıma sunmaya başladı. Instagram daha önce uygulamaya NFT'leri yüklediğinizde veya paylaştığınızda, ürünün yaratıcısını ve toplayıcısını otomatik olarak etiketlenebileceğini duyurmuştu. Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri'ye göre, şirketin NFT özelliklerini uygulamaya dahil etme kararı değişen alışkanlıkların bir sonucu ve dijital varlıkların popülaritesi artmaya devam ettikçe yeni haberler gelmeye devam edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın