Görüş Bildir
Haberler
Messi ve Babasına 21'er Ay Hapis Cezası

Messi ve Babasına 21'er Ay Hapis Cezası

Barcelona Mahkemesi, vergi kaçırmakla suçlanan futbolcu Lionel Messi ile babası Jorge Horacio Messi'ye, yirmi birer ay hapis ve ayrıca para cezaları verdi. Messi, cezası 2 yıldan düşük olduğu için cezaevine girmeyecek. Messi ve babasının hapis cezaları bir üst mahkemeye gitmesi ve orada da onaylanması halinde para cezasına dönüştürülecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2007-2009 yıllarında elde ettiği reklam gelirlerinde usulsüzlük yaparak İspanya Maliye'sinden 4,1 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan Barcelona'nın Arjantinli forvet oyuncusu Messi ile menajerliğini yapan babası ceza aldı. Barcelona Mahkemesi'nin açıkladığı karar gereği Messi, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında gelir vergisinde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle her suç için yedişer aydan toplam 21 ay hapis ve 2 milyon 93 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ünlü futbolcunun babasına ise aynı suçtan 21 ay hapis ve 1 milyon 596 bin 939 avro para cezası verildi.

Cezaevine girmeyecek

Cezaevine girmeyecek

Mahkemenin bu kararına itiraz etme hakkı olan Messi ve babası her türlü olasılıkta 2 yıldan az ceza aldıkları için cezaevine girmeyecekler. Messi ve babasının hapis cezaları bir üst mahkemeye gitmesi ve orada da onaylanması halinde para cezasına dönüştürülecek.

Söz konusu davada, haziran ayı başında Barcelona Mahkemesi'ne giderek ifade veren Messi, idari işlerle hiçbir zaman ilgilenmediğini, bilgisi dahi olmadığını, okumadan imza attığını, işinin sadece futbol oynamak olduğunu söylemişti. Messi ve babası hakkında 22 ay 15 gün hapis cezası talep eden Devlet Avukatlığı kurumunun yetkilisi ise mahkemede, 'Messi elbette ki hiçbir zaman bir mafya babası gibi düşünülemez ama bu suçun elebaşı o. 10 yaşındaki çocuk bile vergi ödemesi gerektiğini bilir' demişti.

Vergi kaçıran Messi'ye sosyal medyadan da tepki geldi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
74
29
23
21
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metehan Akbergu

dünyanın en iyi futbolcusu olabilirsin ama bizim hükümetteki siyasetçiler kadar prof hırsız olamazsın.

Tolgahan Hasanoğlu

Amk oyum sarıgüle veriyorum bu yorumdan sonra spdasdas

Pasif Kullanıcı

baslikta hapiste gidiyorlar diyorsunuz sonra okuyunca para odeyerek yirtacak diyorsunuz

Bucky B

Para vermezse hapis yatacak işte

Pasif Kullanıcı

omrum boyunca hic devlet hastanesine gitmedim, hicbir sosyal fondan faydalanmadim, burs almadim, yesil kart ve benzeri yardim formlarim hic olmadi, devlet hi... Devamını Gör

Tolgahan Hasanoğlu

Tüp kuyruğunda da beklememişsin belli.