Görüş Bildir
Haberler
Messenger Nasıl Kapatılır? Messenger Dondurma İşlemi Yapılabilir Mi?

Messenger Nasıl Kapatılır? Messenger Dondurma İşlemi Yapılabilir Mi?

Müge Kakşi
15.09.2021 - 09:30

Messenger, dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması Facebook'un kendi bünyesinde kurduğu yazılı, sesli ve görüntülü konuşma özellikleri içerisinde barındıran bir sohbet uygulamasıdır. Önceleri Facebook'un kendi içerisinde olan sohbet bölümü daha sonradan ayrı bir uygulama olarak Facebook Messenger adıyla çıkarılmıştır. Facebook'a entegre olarak çalışan Messenger, Facebook'ta arkadaş olduğunuz kişilerle iletişim kurmaya yarayan ve içerisinde farklı özellikler barındıran bir mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Peki Messenger kapatma işlemi nasıl yapılır? Messenger dondurma işlemi yapılabilir mi? Soruların cevaplarına haberimizin içeriğinde yer verdik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2011 yılında İOS ve Android için kullanıma sunulan Facebook Messenger, 2012 yılında ise masaüstü kullanım için ilk olarak Windows 7 kullanıcılarına sunuldu. Kullanıcıların Facebook'a ihtiyaç duymadan ayrı mesajlaşabileceği bir uygulama olarak kullanıma sunulan Messenger diğer sohbet uygulamaları gibi sesli, görüntülü ve yazışarak kullanımının yanı sıra, ses kaydı gönderme, fotoğraf ve video gönderme, çıkartma, sohbet grubu kurma ve Messenger hikayeler bölümü gibi birçok farklı özelliğe sahiptir. Facebook Messenger'ı kullanmaktan vazgeçenler veya bir süre kapatmak isteyenler için ise Messenger'ı silme ve dondurma işlemleri mümkündür. Messenger kapatma ve dondurma işlemlerine dair tüm detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

MESSENGER NASIL KAPATILIR? MESSENGER DONDURMA NASIL YAPILIR?

Milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya uygulaması Facebook'un kurduğu Messenger arkadaş olduğunuz kişilerle mesajlaşmaya yarayan bir sohbet uygulamasıdır. İçerisinde birçok özelliği barındıran Messenger'ı Facebook hesabınızdan ayrı olarak kapatmak veya dondurmak mümkün değildir. Bu yüzden dondurma veya silme işlemlerini yaparken Facebook hesabınızı da dondurmanız veya silmeniz istenecektir. 

Facebook Messenger'ı dondurmak veya silmek için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle Messenger veya Messenger Lite uygulamasına girerek ilgili alana kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Messenger hesabınıza giriş yapın.

  • Ardından açılan Messenger ana sohbet sayfasında sol üst köşede bulunan profil fotoğrafınızın olduğu bölüme tıklayın.

  • Açılan sayfada aşağı inerek 'Hesap Ayarları' sekmesine tıklayın.

  • Gelen ekranda sizden Messenger şifrenizin girilmesini ister. 

  • Messenger şifrenizi girip devam ederek ayarlar sayfasına yönlendirilirsiniz.

  • Ardından açılan sayfada aşağı inerek 'Bilgilerin' başlığı altında bulunan 'Hesap Sahipliği ve Kontrolü' sekmesine tıklayın.

  • Burada karşınıza çıkan 'Dondurma ve Silme' yazan sekmeye tıklayın.

  • Ardından açılan sayfada karşınıza çıkan bilgileri okuyarak aşağıda bulunan 'Facebook hesabı dondurma ve silme işlemine devam et' seçeneğine tıklayın.

  • Açılan sayfada öncelikle işlemi gerçekleştirebilmeniz için Facebook hesabınızı silme veya dondurma işlemi yapmanız istenir. 

  • Seçeneklerden size uygun olanı seçerek işlemlere devam edin. 

  • Facebook hesabınızı dondurduktan veya sildikten sonra aynı işlemi Messenger hesabınız için de devam ettirerek Messenger hesabınızı kısa süreliğine dondurabilir veya silebilirsiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?