Görüş Bildir
Haberler
Mescid-i Aksa Çevresinde Gerilim Sürüyor

Mescid-i Aksa Çevresinde Gerilim Sürüyor

Onedio Medya
15.09.2015 - 20:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kudüs’te Mescid-i Aksa çevresinde Filistinli göstericilerle İsrail polisi arasında başlayan gerilim üçüncü gününe girdi.

Yahudilerin, Mescid-i Aksa’nın bahçesine girdiğini savunan Filistinlilerin protestolarına İsrail polisinin tavrı sert oldu. Göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmalar, Doğu Kudüs’de sokak aralarına da sıçradı. Olaylarda iki gösterici gözaltına alındı.

İsrail polisinin göstericilere müdahale sırasında Mescid-i Aksa’ya zarar verdiğini duyuran Filistinli yetkililer, İsrail yönetimini Yahudiler için Mescid-i Aksa yerleşkesinde yeni alan açmaya çalışmakla suçladı.

Gelişmeler üzerine, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler, gerilim tırmanmasından duydukları endişeyi dile getirdi. 

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan da Birleşmiş Milletler'i İsrail'in tutumu karşısında harekete geçmeye çağırmıştı.

Kudüs’deki kutsal mekanların koruyucusu statüsüne sahip olan Ürdün de İsrail’in tavrına sert tepki gösterdi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu konuyla ilgili bakanlar kurulunu acil olarak toplantıya çağırdı.

İsrail polis sayısını arttıracak

İsrail polis sayısını arttıracak

İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar nedeniyle, Kudüs'teki polis sayısını artıracağı belirtildi.

İsrail radyosunun haberine göre, Kudüs'teki güvenlik durumunun değerlendirildiği toplantının kapanışında konuşan  İsrail Polisi Genel Müdür Vekili Bentzi Sau, Kudüs tümeninin yüzlerce polisle güçlendirileceğini bildirdi.

Sau, İsrail polisinin kamu düzenini bozanlarla mücadelede kararlı olduğunu ve taş atanların yakalanması için istihbarat çalışmalarını da yoğunlaştıracağını kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen 'Roş Aşana' tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçen pazar Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Euronews ve AA | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0