Görüş Bildir
Haberler
Mersin’de Yanan 9 Bin Hektar Ormana 35 Bin Fidan Dikildi

Mersin’de Yanan 9 Bin Hektar Ormana 35 Bin Fidan Dikildi

Mersin'in Silifke, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören toplam 9 bin 500 hektar alanda yaralar sarılıyor. 8 bin hektar alana bölgenin iklimine uygun olan kızılçam tohumu atılırken, 600 hektarlık alana ise 350 bin fidan dikildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen yıl temmuz ayında yaşanan orman felaketinde Mersin’in Silifke, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde 9 bin 500 hektar alan yandı. Yangınların söndürülmesinin ardından harekete geçen Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgede temizlik çalışması yaptı.

Kızılçam tohumu ve fidan dikildi

Kızılçam tohumu ve fidan dikildi

Yanan ağaçlar kesilip, ekonomiye kazandırılırken, toprak ise yeni fidanlara hazırlandı. Yapılan çalışmaların ardından bölgede fidan ve tohumlar toprakla buluşturuldu. 8 bin hektar alanda bölgenin iklimine uygun olan kızılçam tohumu atıldı, 600 hektarlık alana ise 350 bin fidan dikildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, geçen temmuz ayında bölgede afet boyutuna ulaşan alışık olmadıkları yangınla karşılaştıklarını söyledi.

Afet boyutunda yangınlardı

Afet boyutunda yangınlardı

Silifke, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde toplam 9 bin 500 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Akduman, bölgede çalışmalara hızlıca başladıklarını, siyaha bürünen alanların yeniden yeşillenmesi fidanların ve tohumların toprakla buluştuğunu kaydetti.

Bölgede afet yaşandığını belirten Akduman, “Geçtiğimiz 2021 yılı hem bölgemizde hem de Ege’de canımızı yakan orman hadiseleri yaşandı. Bunlar önceki yıllara oranla alışık olmadığımız afet boyutunda yangındı.

Mersin’de zarar gören orman alanlarının yüzde 80’inde çalışmaları tamamladıklarını kaydeden Akduman, şöyle devam etti:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Oradakilerin 1'i bile o Orman Bakanlığı yetkililerine "2 hafta boyunca buralar cayır cayır yanarken 1 tane bile uçakla neden müdahale etmediniz diye sormamış... Devamını Gör

yayan... yaya olarak anlamında mı

Evet, içerik sanırım Mersin'li bir arkadaş tarafından oluşturulmuş. Mersin ve çevresinde genelde X ve Y kuşağı"yürüyerek gittim" demek yerine "yayan gittim" ... Devamını Gör