Görüş Bildir
Haberler
Merkez'in Yeni Üyelerinin Önceliği: Yüksek Enflasyon!

Merkez'in Yeni Üyelerinin Önceliği: Yüksek Enflasyon!

Fed Yönetim Kurulu'na aday gösterilen isimlerden olan Philip Jefferson ile Lisa Cook'un öncelikleri yüksek enflasyonla mücadele olduğu görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ekonomi iki büyük meydan okuma ile karşı karşıya

Ekonomi iki büyük meydan okuma ile karşı karşıya

ABD Başkanı Biden tarafından Fed Yönetim Kurulu'na aday gösterilen isimlerden olan Philip Jefferson, yüksek enflasyon ile mücadelenin ve enflasyon bekleyişlerini kontrol altında tutmanın Fed'in ana önceliği olması gerektiğini söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi'nde bugün yapacağı sunumu önceden basına dağıtan Jefferson, 'Bugün, ekonomi iki büyük meydan okuma ile karşı karşıya; COVID-19 salgını ve enflasyon. Enflasyonda gördüğümüz hızlı yükseliş gelecekteki enflasyona yönelik bekleyişlerin yükselmesi tehdidi yaratıyor' ifadelerini kullandı.

Fed'in en önemli görevi yüksek enflasyon ile mücadele

Fed'in en önemli görevi yüksek enflasyon ile mücadele

Fed Yönetim Kurulu'na aday gösterilen isimlerden olan Lisa Cook da Fed'in en önemli görevinin yüksek enflasyon ile mücadele olduğunu söyledi.

Cook, 'En önemli görevimizin enflasyon ile mücadele etmek olduğu konusunda Başkan Powell'a katılıyorum. Yüksek enflasyon uzun ve sürdürülebilir büyüme için ağır bir tehdit' ifadelerini kullandı.

Cook, enflasyon bekleyişlerini iyi çıpalanmış tutmaya bağlı olduğunu belirtirken, Kongre'nin Fe'e verdiği maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini desteklediğini vurguladı.

Cook ve Jefferson'ın diğer aday Sarah Bloom Raskin ile birlikte katılacakları Senato Bankacılık Komitesi oturumu saat 18.00'da başlayacak.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın