Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası'ndan Faiz Kararı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ne Açıklama Yaptı?

Merkez Bankası'ndan Faiz Kararı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ne Açıklama Yaptı?

17 Kasım 2021 tarihinde yüzde 10,50 olarak uygulanan faiz oranı 18 Kasım'dan geçerli olacak şekilde yüzde 9,50 olarak uygulanmaya başlandı. Faiz indiriminin ardından dolar kurunda ciddi yükseliş sözkonusuydu. Halen doların yükselişi sürerken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan yeni bir faiz açıklaması geldi. Gözler o açıklamaya çevrildi. Peki  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ne açıklama yaptı? İşte haberin detayı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Türk Lirası zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını 18 Kasım'dan geçerli olacak şekilde 100 baz puan indirdi. Gözler Merkez Bankasının açıklamasına çevrilirken vatandaşın merak ettiği tüm detaylar haberimizde.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faiz Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faiz Açıklaması

'18.11.2021 (dahil) zorunlu karşılık tesis tarihinden itibaren Zorunlu Karşılıklar Uygulama Talimatının 'Zorunlu karşılıklara faiz/nema ödenmesi' başlıklı 10. maddesinde açıklanan usul ve esaslara göre bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payını artırıcı yönde yüzde 9,5 ile yüzde 15 arasında farklılaşan faiz/nema oranları uygulanacaktır.' açıklaması yapıldı.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın