Görüş Bildir
Haberler
Memuriyet Hayatına Başlar Başlamaz Tanışacağınız 10 Tip

Memuriyet Hayatına Başlar Başlamaz Tanışacağınız 10 Tip

Cüneyt Arslan
17.05.2015 - 20:11 Son Güncelleme: 19.05.2015 - 12:46

Okulu bitirdiniz, KPSS gibi bilumum sınavları geçtiniz ve devlet baba sizi 657'nin güvenli kanatları altına aldı. Erkekseniz internetten ihtiyaç kredisi ve 10 yaşını aşmamış tüplü bir araç bakmaya başladınız. Kadınsanız da muhtemelen profesyonel fotoğraf makinesi alıp atandığınız şehri memleketinizdekilere sosyal medya üzerinden sevimli göstermeye çalışıyorsunuz. Bu pek çok kişinin hayalini süslese de hemen sevinmeyin. Memuriyet önünüze öyle insanlar çıkaracak ki tüm sevinçleriniz kısa süre içinde nefrete dönüşmeye başlayacak. İşte bunlardan bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Komik olduğunu düşünen amir

Evet biraz nankörüz. Amir milleti sinirli olsa kızarız, esprili olsa kızarız. Fakat bu amir tipi sürekli şakalar yapmaya çalışır. Yanında zoraki tebessüm etmekten bir müddet sonra suratınıza sabitlenen bir gülme ifadesi gelir. Genellikle işin düştüğünde aynı derecede komik olmazlar.

2. En ufak hatanızda sizinle alay etmeye başlayan sizden tecrübeli mesai arkadaşı

Hepi topu sizden birkaç yıl önce başlamıştır göreve. Yeni geldiniz diye başlarda size epey yardımsever davranır. Fakat yaptığınız her hatada sempatiklik sandığı dayanılmaz ukalalığıyla sizinle dalga geçer. Uzak durulası, samimi olunmayası tiplerdir.

3. Başarılarını abartan tip

Bu tipler önemsiz bir sınavı geçince, küçük bir idari görev alınca yahut iddaadan 5 oranlı kupon tutturunca bile başarılarını sağır sultan duysun isterler. Sizin başarılarınızıysa asla önemsemezler. Bir şey başardığı fark edildiğinde ivedilikle ortamdan uzaklaşılması gerekir.

4. Fazla meraklı memur

Siz iş yerinizle ya da iş arkadaşlarınızdan biriyle ilgili çok basit bir şey anlatırken sürekli farklı detaylar sorar. Aldığı en önemsiz cevaba bile fazla tepki verir. Memuriyetteki en önemli başarısı mesai arkadaşlarını her yönüyle tanımasıdır. Laf taşımak, olayları abartmak, ihtiraslar hazırlamak en büyük hobisidir. Selam bile verilmeyesicedir.

5. Algısı Kıt Çalışma Arkadaşı

Aynı birimde çalıştığınız, üniversiteyi nasıl bitirdiğine hiç anlam veremediğiniz, en basit evrak işini 20 kere anlatmak zorunda kaldığınız arkadaş tipi. Kıt aklıyla sizi canınızdan bezdirir. Maaşına el koyasınız gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Salağa Yatan Fırlama Mesai Arkadaşı

Bu tipler özellikle amirlerin arkasından türlü türlü kuyular kazarlar. İhtiraslarını değişik bir sevimlilikle üretirler. Yaptığı yahut sebep olduğu bir şey ortaya çıktığında tam tersi davranmaya bayılırlar. Hiçbir şekilde güvenilmemesi, her olayda ilk şüphelenilmesi gereken tiplerdir

7. Kocası Zengin Orta Yaşlı Mesai Arkadaşı

Bu ablalarımızın eşleri oldukça zengindir. Kendileri memuriyeti bir meşguliyet olarak görürler. İş yapmamak, keyfi davranmak en büyük alışkanlıklarıdır. Kendilerine asla laf söyletmezler. 20 günlük yıllık izninin 45 gününü Asos'daki yazılığında geçirir. Çok hırslı olmadıklarından size bir zararları dokunmaz. Birlikte altın gününe gidilebilir.

8. İç Anadolu kökenli babacan kısım amiri

Araba mı alacaksınız, çağırın sizinle gelsin pazarlığa yardım etsin. Kurbanda size koç seçer, hanımını alır oturmaya gelir, ufak tefek işleriniz için memleketten torpil bulur, sizi tuhaf derneklere para yardımı yapmaya teşvik eder, bir sıkıntınız varsa sizi en samimi şekilde dinleyecek, bacanağından örnek verip rahatlamanızı sağlayacaktır. Yanakları sıkılası, gadası alınası, yengeye borcam hediye edilesidir.

9. Davetkar mesai arkadaşı

Bu tipler 30lu yaşlarının ortalarında, hayatı doğru erkeği bekleyip yanlış erkeklerle vakit geçirmekle geçmiş tiplerdir. Mühteris kelimesinin anlamını tanımlamaya emsal teşkil ederler. Yeni atanmış yakışıklılara yakınlık gösterir, buna da halihazırda birlikte çalıştığı arkadaşlarını kötülemekle başlar. Uzak durup durmamak tamamen sizin tercihinize kalmıştır :)

10. Gereksiz samimi mesai arkadaşı

Bu tiplere her fırsatta kendilerinden hiç hoşlanmadığınızı anlatmaya çalışırsınız. Fakat onlar bir şekilde size yakınlık kurmanın yolunu bulurlar. Kendinize verdiğiniz 10 dakikalık kahve arasında, iş çıkışı metrobüste, hatta haftasonu çıktığınızz barda bile sizi yalnız bırakmaz. Siz ona ismiyle hitap ederken o size 'kanka, aga, hacı, dostum, kuzum' gibi zamirlerle seslenir. Bunlardan da uzak durun demek isterdim ama mümkün olmadığını fark etmişsinizdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bonus...

Pek çok farklı tiple birlikte çalışarak devam ettirdiğiniz memuriyetiniz sonunda enerjinizi kaybetmeden emekli olduğunuz günleri görmeniz dileğiyle ;)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
12
6
4
4
3
0