Görüş Bildir
Haberler
Memur ve Emeklilerin Maaş Zammı Belli Oldu

Memur ve Emeklilerin Maaş Zammı Belli Oldu

Batuhan
03.01.2022 - 10:27

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklisine yüzde 5+22,48, işçi emeklisine yüzde 25,48 zam yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buna göre memur ve memur emeklileri bu aydan itibaren yüzde 5 toplu sözleşme zammının yanı sıra yüzde 22,248 de enflasyon farkı alacak. Böylece maaş ve aylıklara yapılacak toplam zam oranı yüzde 27,48 olacak.

En düşük memur maaşı 5 bin 665 liraya çıktı

En düşük memur maaşı 5 bin 665 liraya çıktı

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Yeni zamlarla birlikte En düşük memur maaşı 4 bin 444 liradan 5 bin 665 liraya, en düşük memur emeklisi aylığı 3 bin 166 liradan 4 bin 37 liraya çıktı.

Eski SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emeklilerin aylıklarına ise toplu sözleşme zammı verilmiyor. Bu emeklilerin aylıklarına sadece geçmiş 6 aylık enflasyon oranı kadar yani yüzde 25,48 oranında zam yapıldı. Böylece en düşük işçi emeklisinin aylığı bin 626 liradan 2 bin 41 liraya, en düşük esnaf emeklisinin aylığı bin 764 liradan 2 bin 214 liraya, en düşük çiftçi emeklisinin aylığı da bin 663 liradan 2 bin 87 liraya çıktı.

İktidar, memur ve emeklilere bu zamların dışında ek zam yapma sözü de vermişti. Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor. Toplantıda ek zam sözünün yerine getirilmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi bekleniyor. Ek zammın kesinleşmesi halinde bu maaşlara belirlenen oranlarda ek zamlar yapılacak.

Yeni memur maaşları şöyle:

Yeni memur maaşları şöyle:

En düşük emekli maaşları yeni oranlara göre şöyle oldu:

En düşük emekli maaşları yeni oranlara göre şöyle oldu:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
33
19
6
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

Telefonunu çıkart diyen dayılara donunu soracağım bende donsuz kaldılar donsuz...

batistuta

her millet layık olduğu şekilde yönetilir, bugün sadece emekli ve memura oy kullandırın en az %70 oy alırlar

kusuratialinmayanpi

emeklileri bilmem ama memurların çoğu zaten kendi adamları. kendilerine oy versinler diye seçilmiş özel kişiler. iktidar degistikten sonra bunlardan da devle... Devamını Gör

ali özgür

İyi oldu , buna oy veren yaşlı kesimi kaybeder umarım. Akıllansın bu telefonunu çıkar diyen yaşlılar.

gaydırı guppak

ya sen onların üzüldüğünü düşünüyor musun adam alamadığı bin liraya üzülmüyor aldığı 100 liraya seviniyor kafalar böyle.