Görüş Bildir
Haberler
Memur, Memur Emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'lular Ocak'ta Yüzde 7 Zam Alacak

Memur, Memur Emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'lular Ocak'ta Yüzde 7 Zam Alacak

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'luların ne kadar zam alacağı ortaya çıktı. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında yüzde 7'lik zam alacak. Kesin zam oranı için ise 4 Ocak'ın beklenmesi gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Memur ve emeklilerin ne kadar zam alacaklarına yönelik merak içindeler. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından alacakları zam oranları da netleşmeye başladı.

Enflasyon farkı Ocak ayında yatacak

Enflasyon farkı Ocak ayında yatacak

Memur ve memur emeklisi Temmuz'da yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise Temmuz ayında Ocak-Haziran enflasyonuna göre yüzde 5.75 zamma hak kazanmış oldu.

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı ocak ayında hesaplara yatacak.

Temmuz Kasım arası enflasyon yüzde 7 oldu

Temmuz Kasım arası enflasyon yüzde 7 oldu

Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 oranında toplu sözleşme zammı verilecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı da bu zamma eklenecek.

Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14.03 olurken, Temmuz-Kasım arasında enflasyon yüzde 7 oranında gerçekleşti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
24
4
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

temmuzda 200 lira zam yapmışlar kaç aydır hala 70 lira kesiliyor anlamadım ki sonra niye zam diyorsunuz. yüzde 7 diyorsun sonra yok şu vergisi bu vergisi di... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

2019 yılının Eylül ayı ile kıyaslandığında TÜİK verilerine göre:Pirinç zammı yüzde 13.89,bulgur zammı yüzde 19.68, yumurta yüzde 30, merrcimek zammı yüzde 48... Devamını Gör

Viyol10sel

Dolar bu kadar artmisken enflasyonun yüzde 30dan aşağı olmasi imkansiz, dolar sabitken bile enflasyon yüzde 10-12 bandındaydi şu an yüzde 30-35 civarı hatta ... Devamını Gör