Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Onur Yazio: Yeni Yılda Başarılı Olmanız İçin Yapmamanız Gerekenler

etiket Mehmet Onur Yazio: Yeni Yılda Başarılı Olmanız İçin Yapmamanız Gerekenler

Mehmet Onur
04.01.2021 - 22:21

Zorlu bir seneyi ardımızda bırakırken bazı alışkanlıklarımızı ve davranışlarımızı da eski sene ile ardımızda bırakmak, başarı kapılarını hızlı bir şekilde açmamızı sağlayacaktır.

Çünkü iş hayatı bazen dalgalı bazense dingin, çarşaf gibi bir denize benzer. İş dünyasında başarılı olanlar, bu denizde ne zaman nasıl hareket edeceğini bilen, hataları ile yüzleşebilen, gözü pek tecrübeli kaptanlardır. Onlar, başarının sadece çok çalışmadan ibaret olmadığını iyi bilirler. Başarınıza ket vuran bazı davranışlarınızla yüzleşir ve onları en aza indirmeye çalışırsanız açık denizler, sizin başarılarınızla yankılanacaktır.

Hadi, o zaman aşağıdaki kötü alışkanlıklardan kurtulup yeni yılda yelkenleri fora etme zamanı!

 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dedikodu Kazanına Patates Doğramayın

Dedikodu kazanı kaynarken başına üşüşüp yemek bekleyen değil, onları evden getirdiğiniz sefertasındaki yemeğinizi yerken izleyen olun. Sizi dedikodu kazanından yemeğe davet edenleri ise kibarca reddedip oradan hızla uzaklaşın. Her sabah TV magazin masalarındaki sunucular gibi başkalarını masaya yatırmak, sizi başarıdan uzaklaştırır. Sadece kendinize odaklanın. Ne dedikodu yapın ne de yapılan yerde durun.

Reklam Yapmayın

Subliminal olarak da olsa ‘’ben böyle iyiyim, şöyle başarılıyım’’ hissi veren cümleler kurmaktan olabildiğince kaçının. Bırakın başarılarınızı başka insanlar takdir etsin. Kültür ve başarılarıyla saygı duyulan pek çok insan, bu saygıyı kendilerini anlatarak kazanmaz. Zaten başarılı ve yetenekliyseniz birileri sizi ve yaptıklarınızı muhakkak konuşacaktır. Başarılı insanların reklama ihtiyacı olmadığını unutmayın.

Kendinizi Başkaları ile Kıyaslamayın

Kendinizi Başkaları ile Kıyaslamayın

Herkes iş hayatına farklı bir noktadan girer ve herkesin başarı yolculuğu diğerinden farklıdır. O yüzden diğer insanları kendiniz ile kıyaslamayı bırakıp nasıl öne geçebileceğinize odaklanın. Öyle şeyler yapın ki, başka insanlar sizi kendileri ile kıyaslarken siz de uzaktan Jack Nicholson gibi sırıtarak galibiyetin keyfini çıkarın.

Ben de O Partiye Oy Veriyorum

Herkesin siyasi fikirleri ve dini inançları vardır. Fakat iş ortamında bunları ifşa

etmek ve iş arkadaşlarınız ile bu konular hakkında fikir teatisinden bulunmak sizi uzun vadeli üzebilir. Ne kadar ‘’herkes her şeye inanmakta ve her şeyi savunmakta özgürdür’’ dense de kazın ayağı öyle değildir. Dini ya da siyasi görüşünüz yüzünden hiç farkına varmadan kara listeye alınabilir ve kariyerinizi heba edebilirsiniz. Belli inanç veya siyasi görüş mensuplarının iş yerinde gruplaşmasının profesyonel hayata ters düşen bir davranış olduğunu ve ayrımcılığa girdiğini unutmayın.

Ben Ne Kadar Maaş Alıyorum Biliyor musun Sen?

Ben Ne Kadar Maaş Alıyorum Biliyor musun Sen?

Bilmiyorum! Ve bilmek de istemiyorum. İş hayatında başkalarının ne maaş aldığını öğrenmek kadar maaşını diğerleri ile paylaşmak sanıldığı kadar masum değildir. Maaş bilgisi paylaşmak bilmediğiniz bazı dengeleri alt üst etmenize sebep olabilir. İnsanlar birbirlerini, benzer işleri yapan insanlarla kıyaslamaya başlarlar. Maaş bilginizi bir kişi ile paylaşmanız onlarca kişi ile paylaşmanız anlamına gelir. O bilgi tıpkı sizdeki gibi asla iki kişi arasında kalmaz. Uzun vadede herkesin maaşını bildiği biri olmanız, imajınıza zarar verebilir. Yani işin özü; az ya da fazla, herkesin maaşının kendinde gizli kalması herkes için her zaman daha iyidir.

Hiçbir Şeye Zamanım Yok

Zamansızlık ve işe gömülüp dünyayı unutmak sizi uçuruma sürükler. O yüzden ailenize, okumaya, spor yapmaya, hobilerinize, iş ağınızdaki insanlarla bağlantıda kalmaya ve mesleğiniz ile ilgili gündemi takip etmeye mutlaka zaman ayırın. Mesleki gelişiminize zaman ayırmanın en az sırada bekleyen işler kadar mühim olduğunu unutmayın.

Yukarıdakileri yazılanları uygulayarak başarı denizlerine doğru yol almak istiyorsanız mutlaka bu sene için kendinize bir yol haritası çizin. Bu haritaya; yıl içerisindeki hedeflerinizi ve bunları ne sürede gerçekleştirmeyi planladığınızı yazmayı unutmayın. Montesquieu’nde dediği gibi: ‘’ Pek çok konuda başarı, başarmanın ne kadar vakit alacağını bilmeye bağlıdır.’’

Herkese mutlu, başarılı ve huzurlu bir sene dilerim.

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın