Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Onur Yazio: Hak Ettiği Maaşı Alamayanlar! Birleşin!

etiket Mehmet Onur Yazio: Hak Ettiği Maaşı Alamayanlar! Birleşin!

Mehmet Onur
01.02.2022 - 22:08 Son Güncelleme: 04.02.2022 - 11:21

O kadar çalış, didin, mesaiye kal, özel yaşamından fedakârlık yap sonra da “karşılığı bu mu?” diyenlerdenseniz siz de ‘’Hak Ettiği Maaşı Alamayanlar Kulübü”nün şanlı üyelerinden birisiniz. Bir de üstüne üstlük kadınsanız, zaten “Erkeklerden %20 Daha Az Maaş Alan Kadınlar Kulübü”ne de sınavsız ve hesapsız girdiniz bile. 

Yapılan araştırmalar dünya genelinde kadınların erkeklere göre yaklaşık %20 daha az ücret aldığını gösteriyor. Bu cinsiyete dayalı maaş eşitsizliğinin ülkemizdeki oranı ise %15,6. Peki, özellikle içinde bulunduğumuz zam döneminde hak ettiğiniz maaşı alamadığınızın sağlamasını nasıl yaparsınız? İşte size, bunu anlamanın 4 yolu:

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsan kaynakları uyuyor mu?

İnsan kaynakları uyuyor mu?

Siz 5 liraya çalışıyor ve şirketinizin, işe alım siteleri aracılığı ile benzer pozisyonlarda, benzer deneyim seviyelerine sahip adayları 10 lira maaş vaadi ile aradığını görüyorsanız anlayın ki düşük maaş alıyorsunuz. En kısa zamanda insan kaynakları biriminiz ile iletişime geçin.

Şirket kârlılıkta rekorlar kırıyor.

Şirketiniz kârlılıkta rekorlar kırıyor ve başarıdan başarıya koşuyor ise ilk önce bu başarıdaki payınızı sorgulayın. Eğer ufak bir şirkette çalışıyorsanız bunu rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Borsada işlem gören büyük bir şirkette çalışıyorsanız şirketin herkese açık olan finansal verilerini inceleyin. Eğer şirkette işler iyi gidiyor ve bu başarıda sizin de katkınız olduğunu düşünüyorsanız, maaş artışı size annenizin ak sütü gibi helal olacaktır. 

Performans Yönetimi Sistemi

Yıllık performans değerlendirme süreci, şirket içi dengeli bir ücret artışının sağlanması ve çalışanın emeklerinin karşılık bulması için önemli bir süreçtir. Performans değerlendirme sonuçlarınızın olumlu olmasına karşın, yöneticiniz zamdan bahsetmiyorsa bu sizin için tehlike çanlarının çaldığı anlamına gelir. Şirketiniz bazı sebeplerden dolayı hak ettiğiniz artışı yapmaktan kaçınıyor olabilir. 

Biz size güveniyoruz.

Yöneticinizin size daha fazla iş ve sorumluluk yükleyip güvenmesi, normalde iyiye işarettir. Ancak, ek mesainin ve sorumluluğun maddi olarak karşılığını alamıyorsanız bu da düşük ücret aldığınıza delalettir. Bu ek görev ve sorumluluklar, iş unvanınızı yükseltip maaşınıza etki etmiyorsa aynı yerde saydığınızı düşünmeye başlayabilirsiniz.

Yukarıdaki emarelerin biri ya da birkaçı size tam tamına uyuyorsa hak ettiğiniz maaşı alamadığınız aşikâr. Bunun düzeltilmesi için yöneticiniz veya şirketinizin insan kaynakları birimi ile iletişime geçebilir, başka şirketlerdeki kariyer imkanlarını araştırmaya başlayabilirsiniz. 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın