Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Onur Yazio: Dünyanın En Başarılı İnsanlarının 6 Ortak Alışkanlığı

etiket Mehmet Onur Yazio: Dünyanın En Başarılı İnsanlarının 6 Ortak Alışkanlığı

Mehmet Onur
28.09.2021 - 12:10 Son Güncelleme: 29.09.2021 - 15:54

Dünya çapında başarılar elde etmiş insanların günlük alışkanlıkları ve başarı ipuçları insanlar tarafından hep merak konusu olmuştur. Başarı, oldukça öznel bir kavramdır ancak sektörüne liderlik eden, konuşmaları ile insanlara ilham veren, ilişkilerini, alışkanlıklarını ve sorumluluklarını profesyonel bir şekilde dengeleyen kişiler başarıyı somutlaştıran kişilerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer siz de onlardan ilham alarak hayatınıza çeki düzen vermek istiyorsanız bu 6 alışkanlığı edinmeye gayret gösterin:

Eğer siz de onlardan ilham alarak hayatınıza çeki düzen vermek istiyorsanız bu 6 alışkanlığı edinmeye gayret gösterin:

1. Yürüyüşe Çıkın

Belki her gün spor salonunda 3 saat geçirmek sizin için imkânsız olabilir ama sabah erkenden, öğlen yemek arasında ya da akşam yemek sonrası yapacağınız 40 dakikalık bir yürüyüş sizi bambaşka bir insan yapacaktır.  Günlük rutine dahil edilmesi en kolay olan yürüyüş, kan dolaşımını hızlandırıp yaratıcılığı geliştirmekle kalmayıp çağımızın hastalığı ‘’sisli beyin’’ den de sizi uzak tutacaktır. 

2. Not Alın

Düzenli olarak not almak, kişisel gelişiminiz üzerinde büyük bir etki yaratacaktır. İster akıllı telefonunuzun notlar bölümünü kullanın ister havalı dijital kalemler ile tabletinize yazın ister ise eski moda not defterlerine yazın; düzenli olarak not alıp düşüncelerinizi, yaşadıklarınızı ve parlak fikirlerinizi kayıt altına almak sizi başarıya taşıyacaktır. 

3. Şekerleme Yapın

Araştırmalar, şekerlemenin stresi önlemekten gelişmiş bir hafızaya sahip olmaya kadar birçok faydası olduğunu gösteriyor. 60 dakikalık bir şekerleme, zihninizi temizlemenize ve enerjinizi artırmanıza yardımcı olur. Berrak bir kafa ve ekstra enerji ile çok daha fazla şey  başarabileceğinizi unutmayın. 

4. Okuyun

Okumak şüphesiz bilgiye ulaşmanın ve bilgi edinmenin en hızlı yoludur. İş  becerilerinizi geliştirebilecek konular hakkında makaleler ve kitaplar okumaya zaman ayırmak, hayatınızı değiştirebilir. 

5. Konuşun

Sizi anlayacak birisi ile yaşadıklarınızı, fikirleriniz paylaşmak ve birlikte üretmek gibisi yoktur. Fikirler paylaşıldığında güzeldir. Günümüzde bir çok insanın yaptığı gibi;  tartışma ile münakaşayı birbirine karıştırmadan “tartışmak” güzeldir. Bu tür beyin fırtınaları, uzun süreli etki ile yaratıcı çalışmaların ortaya çıkmasını sağlar. 

6. Denemekten korkmayın

Başarı bir gecede elde edilmez. Başarılı insanların başarıya, birçok yöntemi ve iş modelini deneyerek ulaştıklarını unutmayın. Ama başarılı fikirleri ve mükemmel çözümleri geliştirmek için risk ve deneyim gerektiğini unutmayın. 

Eğer buraya kadar okuyup dünya çapında başarılar elde etmiş insanların ayak izlerini takip etmeye karar verdiyseniz bu alışkanlıklar için programınızda yer açıp rutininize dahil etmeye başlayın. Bu basit ama etkili alışkanlıkların ödüllerini toplamanız dileği ile. 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
8
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın