Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Onur Yazio: Çalışan Bağlılığını Olumsuz Etkileyen 5 Neden

etiket Mehmet Onur Yazio: Çalışan Bağlılığını Olumsuz Etkileyen 5 Neden

Mehmet Onur
08.02.2022 - 18:55 Son Güncelleme: 09.02.2022 - 13:03

Çalışanların mutluluğu ve bağlılığı şirketlerin başarısını doğrudan etkiler. Peki, şirketler yeteneklerini neden kaybeder? Bir şirkette çalışan bağlılığının azaldığı nasıl anlaşılır?

İsterseniz önce sorunun kaynağına inelim. Şirketler neden çakmak kaybeder gibi çalışan kaybediyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şirketlerin en iyi yeteneklerini kaybetmelerine neden olan 5 ana başlık şu şekilde;

Şirketlerin en iyi yeteneklerini kaybetmelerine neden olan 5 ana başlık şu şekilde;

1- Şirket yönetiminde küçük diktatörler yaratmak 

Kurumsal şirketlerde en yaygın görülen sorunlardan bir tanesi, yolu akıl hastanesine düşecekken yanlışlıkla yönetici olmuş sorunlu yöneticilerdir. Basit bir yöneticilik görevi üstlenirken bile Hitler’e dönüşen yöneticiler çalışanları daha iyi çalıştırıyor zannedebilirsiniz. Ancak o devirler eskide kaldı. İletişim çağında yetenekler artık daha fazla iletişim ve empati istiyor. Araştırmalar yeteneklerin en fazla, bağlı bulunduğu yönetici ile yaşadıkları anlaşmazlıklar sonucu iş yerini terk ettiklerini söylüyor. 

2- Sürekli çatışmalı iş ortamı 

Son yıllarda o kadar hareketli bir gündemin içinden geçiyoruz ki; siyasi çatışmalar, ekonomideki dalgalanmalar, Covid-19 salgını derken artık hepimizin sinirlerini yıpranmış durumda. Bir de bunun üzerine iş yerinde çalışma arkadaşlarıyla yaşanan gerginlikler eklenince çalışanların tahammül sınırları zorlanıyor. Birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi, bireylerin birbirleri ile iletişimlerinin düzenlenmesi için kültür iletişimi yapmayan şirketlerde çalışan bağlılığı negatif yönde etkileniyor. 

3- Yerinde say marş! 

Bir işi ne kadar çok yaparsa o kadar iyi yapar diyerek çalışanlara yıllarca hep aynı işi yaptırmak, onlara ek sorumluluklar vermemek çalışanların kendilerini geliştirmelerini engeller. Şirket içerisinde üst pozisyon ihtiyaçlarının içeride yükselmeye imkân vermeden sürekli dış adaylardan karşılanması da çalışanların motivasyonunu negatif yönde etkiler. Hayat güzel, çalışanlar kaçıyor. 

4- Biz bir aileyiz deyip Kemalettin Tuğcu üvey babası olmak

Çalışanlar zaten aile bireyleri deyip çalışma koşullarını günden güne zorlaştıran şirketlerde aile kavramına bakış da zamanla değişir. Çalışanlar fedakarlıkların çift yönlü yapıldığını görmek ve hissetmek ister. Biz bir aileyiz diyerek çalışanlardan sürekli tek taraflı fedakarlık yapmaları beklenen iş ortamlarında aile bireyleri zamanla evi terk etmenin yollarını arayacaktır. 

5- Yetersiz iletişim

Şirketlerin çalışanları ile yeterince iletişim kurmamaları çalışanların giderek yalnızlaşmasına yol açar. Özellikle hibrit çalışma sisteminde iletişim ne kadar az kurulursa, gözden uzak olan gönülden de o kadar ırak olur. Şirkette yapılandırılmış bir iç iletişim kurgusu yoksa çalışan bağlılığı zamanla azalır.

Yukarıdaki rahatsızlıklardan en az 3'ü şirketinizde belirgin olarak boy gösteriyorsa çalışan bağlılığı hızla azalıyor demektir. 'Çalışan bağlılığını arttırmak için neler yapılabilir?' sorusunun yanıtına buradan ulaşabilirsiniz.

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın