Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Onur Yazio: 2021’de, CV’nizi Bu Şekilde Güncellemeden Hiçbir Yere Yollamayın!

etiket Mehmet Onur Yazio: 2021’de, CV’nizi Bu Şekilde Güncellemeden Hiçbir Yere Yollamayın!

Mehmet Onur
01.03.2021 - 17:07 Son Güncelleme: 20.03.2021 - 11:02

2020 hepimiz için zor bir yıldı. Dengelerin değiştiği, sadece ülkemizde değil tüm dünyada insanların çalışma sistemlerinin ve alışkanlıklarının bir anda değiştiği bir yıl oldu. Peki içinde bulunduğumuz 2021 senesinde insan kaynakları alanında bizi ne gibi gelişmeler bekliyor? Yeni dönemde insan kaynakları tarafında işe alım için hangi yetenekler ön plana çıkacak?

2021 yılı perakende, gıda, hizmet, ilaç, sağlık, yatırım ve yayıncılık sektörlerinde istihdamın artacağı ve yeni yatırımların gerçekleşeceği bir yıl olarak değerlendiriliyor. Halen aktif olarak iş arayışındaysanız ya da işinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız, yeteneklerinizi gözden geçirip bu sektörlerde kendinize uyacak pozisyonlara başvurabilirsiniz. Diğer yandan, başvuranların önüne geçmek ve işe alımcıların dikkatini çekmek istiyorsanız, bu sene aşağıdaki özellikleri CV’nizde vurgulamak bir hayli yararlı olacaktır:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Hibrit Çalışma Becerileri

Daha önce uzaktan çalışma tecrübeniz oldu mu? Eğer böyle bir tecrübeye sahipseniz bunu özgeçmişinizde belirtmeyi unutmayın. Çünkü birçok ulusal ve uluslararası şirket artık çalışanlarını uzaktan çalışma tecrübesi olan adaylardan seçiyor. Bu yüzden işinizi ofis dışında nasıl yapabildiğinizi ve uzaktan çalışma ile edindiğiniz becerileri ayrıntılı olarak anlatın.

2) Kovid-19 Sürecine Nasıl Uyum Sağladınız?

Salgının başlarında, iş hayatında çoğu kişi sudan çıkmış balığa döndü ve çok az kişi bu sürece uyum sağlayıp verim elde etti. Bu dönemde çalışmaya devam ettiyseniz, işinizle buna nasıl adapte oldunuz? Varsa burada nasıl bir başarı hikayesi yarattınız? Değişen çalışma şartlarına uyum sağlayıp bunu nasıl yaptıklarını CV’lerinde örnekler ile anlatanlar işe alım sürecinde işe alımcıların ilgisini çekecektir.

3) Geçmiş İş Tecrübelerinizi Ayrıntılandırın

Geçmişte çalıştığınız pozisyonlar ile ilgili ne kadar ayrıntı verirseniz, işe alım uzmanının sizin hakkınızda daha net bir bakışa sahip olacağını unutmayın. Eğer daha önce çalıştığınız kurum fazla tanınmıyor ise; o şirketin faaliyet alanı ve büyüklüğü ile ilgili kısa bilgiler ekleyebilirsiniz. Bu arada geçmişte çalıştığınız pozisyonun yanına ‘’25 kişilik bir pazarlama ekibini yönetip ve 3 ay içerisinde satışları %15 arttırdım’ ’gibi informatif kısa bilgiler eklerseniz işe alımcının, aranılan pozisyonun yeterlilikleri ile sizin özelliklerinizi bağdaştırmasını yardımcı olmuş olursunuz.

4) LinkedIn Profilinizi Eklemeyi Sakın Unutmayın

4) LinkedIn Profilinizi Eklemeyi Sakın Unutmayın

Birçok aday LinkedIn profili olmasına rağmen bunu özgeçmişine eklemiyor ya da eklemeyi unutuyor. LinkedIn’in global bir iş arama motoru olduğunu unutmayın. Tabi ki eklemeden önce profilinizi eksiksiz doldurduğunuzdan emin olun. Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre; özgeçmişine LinkedIn profilini ekleyen adaylar diğer adaylara nazaran %77 oranında daha fazla mülakata davet ediliyor.

Evet! Özgeçmişinizi 2021 standartlarına göre güncellediyseniz artık başarı limanlarına açılmaya hazırsınız demektir. Herkese mutlu ve başarılı bir 2021 yılı dilerim. 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın