Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Mouse Bilek Hastalığı

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Mouse Bilek Hastalığı

Mehmet Ali Deniz
25.07.2022 - 16:00 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 12:27

Modern yaşamın içinde sağlıklı kalmak hiç kolay değil. Sağlığımızı zorlayan birçok etken var. Bize ne olacağını yine de yaşadığımız hayat belirliyor. En çok ne yapıyorsak, bizi en fazla o zorluyor. 

Mesleğe başladığım ilk yıllarda birçok meslek grubundan danışanlar ile çalışırdım. Bu meslek gruplarından bazılarına mensup bireyler bir gününün tamamını masa başında geçirirlerdi. Bunları dosyalarına işler masa başı diye etiketlerdik. Şimdiyse masa başı çalışanı mısınız diye sormuyoruz bile. Danışanlar masa başında çalışmıyorsa bunu kendileri belirtiyorlar. Masa başında çalışanlarsa bunu dile getirmiyorlar. Sorarsak tabi ki masa başındayız diyorlar. Hani en fazla ne yapıyorsak o bizi zorluyor ya. İşte bu bizi zorluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Masa başında Mouse kullanmaktan herkesin bileği ağrıyor. Bu ağrının sebebi olan literatürde ‘Karpal Tünel Sendromu’ olarak bilinen bilek hastalığını biz icat ettik.

Masa başında Mouse kullanmaktan herkesin bileği ağrıyor. Bu ağrının sebebi olan literatürde ‘Karpal Tünel Sendromu’ olarak bilinen bilek hastalığını biz icat ettik.

Bedenimiz gün boyunca sabit otururken Mouse kullanan bileğimiz bir o yana bir bu yana hareket edip duruyor. Bu deneyim el bileğimizin anatomisine uygun değil. Bu yüzden bilek sorun çıkarmadan duramıyor.

• Bu sendrom Mouse kullanan ilk üç parmağınızda belirtiler gösterir. Çünkü bileğinizi masaya dayarken baskı uyguladığınız bölgeden medyan sinir denilen bir sinir geçer ve bu sinir ilk üç parmağınıza uzanır. 

• Parmaklarda ağrı, uyuşma ve güçsüzlüğe sebep olur. 

• 40-50 yaşında genellikle kadınlarda görülür. Çünkü kadınların bilekleri daha ince ve hassastır.

Meslek hayatınız boyunca bilgisayar kullanıp orta yaşlara ulaştıysanız sizin için potansiyel riskleri olan bir hastalıktır. 

Bu hastalığı engellemek için bilgisayar kullanımı devam ettiği sürece zayıflama etkilerini ortadan kaldıran egzersizler yapmalısınız.

Modern hayatta yaşamayı seçen herkes bu hayatta sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak şeyleri de yapmak zorundadır. Yoksa neyi çok yapıyorsanız o bir gün karşınıza çıkıyor.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
5
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Kaleminize sağlık 😉🥳

Ferdi Çelik

Aha kavga çıkar