Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Aşırılığın Kısır Döngüsü

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Aşırılığın Kısır Döngüsü

Mehmet Ali Deniz
20.02.2021 - 13:17 Son Güncelleme: 11.03.2021 - 13:28

Ne zaman konu sağlığa gelse insanlar sağlıklı olmak için hemen bir formül kapmaya çalışırlar. Ondan olacak ki konu ne zaman sağlığa gelse birileri de formül dağıtmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk arasında işler şöyle yürür.

Halk arasında işler şöyle yürür.

Bak şimdi ablacım (klasik başlangıç) armutun sapını ne yapıyorsun, atıyor musun? (Dikkat çekici bilgi verme) Abla hiç atılır mı o? Onu kaynatıp suyunu içeceksin. Bilmem neye iyi geliyor. (Fiyakalı formül verme ve kapanış).  Ee ne oldu şimdi? Armutun sapını ablaya içirdin de ne oldu? Ben sana söyleyeyim bi halt olmadı.

Bilimsel ortamlarda da formülü ilaç ve takviyelerde arama hastalığı var. O da şöyle oluyor. Bir araştırmada x vitamini düşük bir nüfus yakaladık. Hurra bütün hastalara o ay x vit verelim. Hatta biz de biraz içelim ohh miss. Yok diğer ay t vit yuttur, bugün de artık ne yuttururlarsa.

Yalan yok laboratuvarda ben de çok formül aradım. Şunu içirsek çözer miyiz? Olmadı. Bunu yerdirelim hallolur mu? Tutmadı. Zehir denilen şekeri bastık patladı, masum olan proteini bastık o da patladı. Hepsinin sonu enflamasyon. Yani sağlığın bir formülü yoktu. Derken aslında bir formülü olabileceğini fark ettim. Maddelere çok yakından bakmaktan formülü göremiyordum. Bir adım geri atıp sakince bakınca formülün birinci kuralı güzelce gülümsedi.

Kural 1: Aşırılığın kısır döngüsü

Kural 1: Aşırılığın kısır döngüsü

Bugüne kadar sağlığı kimyasallarda, bitkilerde, dağda, bayırda, bir kadeh içkide, rezidansın tepesinde, laboratuvarda ya da iç huzurda arayan sayısız insan gördüm. Hiçbiri bulamadı. Çünkü sağlık aranıp bulunur, yenilip içilir bir şey değildi. Benim gördüğüm sağlığı bozulmuş bütün insanların bir ortak noktası vardı. Her ne yapıyorlarsa aşırı yapmak.

Mesela çok faydalı bir yemeği sürekli yemek hasta eder insanı, zararlıyı yemeyeceğim diye kafayı zorlamak da hasta eder. Çok oturmak hasta eder insanı, çok koşturmak da hasta eder. Aşırı sosyallik akla zarar, asosyallik ondan fena. Çok uyumak hasta eder insanı, az uyumak da hasta eder. Tamamen stresi yok etmek insanı yok oluşa götürür, aşırı stres yıpratır. X vitaminini durduk yere içmek hasta eder insanı, gerektiğinde içememek de hasta eder. Aşırı spor sistemi zorlar ve sakatlar, az spor erken yaşlandırır hasta eder. 

Her türlü aşırılık kaosa programlanmış bedenimizde bir kısır döngü yaratır. İşte bu döngü sağlığımızı bozana kadar yakamızı bırakmaz. Formül istiyordunuz alın size formül.

Eğer sağlığını kaybetmiş biriyseniz hemen neyi aşırı yaptığınızı bulun ve sağlığınızı ondan geri alın. Sağlıklı biriyseniz sağlıklı devam edebilmek için birinci kurala dikkat edin. Eğer dikkat etmezseniz o da sizi ikinci kurala götürür.

Kural 2: Azlığın Kısır Döngüsü

Devamı gelecek yazıda…

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
16
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın