Görüş Bildir
Haberler
'Meğer Bizim Geleneklerimiz Ne Kadar Masummuş' Dedirten Düğün Gelenekleri! Tayvan'da Damadın Yakın Arkadaşı Gelinle İlişkiye...

etiket 'Meğer Bizim Geleneklerimiz Ne Kadar Masummuş' Dedirten Düğün Gelenekleri! Tayvan'da Damadın Yakın Arkadaşı Gelinle İlişkiye...

R.G.
05.11.2020 - 12:41 Son Güncelleme: 06.11.2020 - 12:07

Ülkemizde bile bölgeden bölgeye büyük değişiklikler gösteren düğün geleneklerinin bir de dünyada ne kadar farklı olabileceğini düşünün. 'Eh bu da biraz fazla ama...' diyeceğiniz düğün ve ardından gelen gerdek gecesi ritüelleri, inanması güç olsa da dünyanın dört bir yanında hala devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çin

1. Çin

Dünyanın geri kalanından farklı olarak Çin'de, damat gerdek gecesi yatağını hazırlıyor ve yatağın üzerine çeşitli meyvelerle birlikte kuru yemişler de koyuyor. Ayrıca düğünden önce çocukların bu yatağa çıkmalarına ve üzerindeki atıştırmalıklardan yemelerine izin veriliyor. Böylece yatağa ne kadar çok çocuk çıkarsa çiftin o kadar çok çocuk sahibi olabileceğine inanılıyor.

2. Pakistan

2. Pakistan

Pakistan'da düğünden önce gelinlerin damatlara en ağır hakaretleri ve küfürleri etmeleri isteniyor. Kulağa fazlasıyla tuhaf gelse de Pakistan'da yaygın bir gelenek olan bu olayla adeta damadın sabrı sınanıyor. Eğer damat gelinin tüm bu küfürlerine ve hakaretlerine dayanabilirse evliliğe hak kazanıyor.

3. Finlandiya

3. Finlandiya

Bizdeki hamam geleneğine benzer şekilde Finlandiya'da da düğünden önce saunaya gidiliyor. Düğünden bir gün önce gelin, annesi ve nedimeleri ile birlikte saunaya giderek bütün günü saunada geçiriyor.

4. İsveç

4. İsveç

İsveç'te eğer gelin düğün esnasında makyajını tazelemek için odasına giderse düğündeki diğer kadınlar bu sırada damadı öpebiliyor. Aynı şekilde damat düğün esnasında ortalıktan kaybolursa bu sefer de düğündeki erkekler gelini öpmek için sıraya girebiliyorlar.

5. Hollanda

5. Hollanda

Hollanda'da düğünde açılan ilk şampanya şişesinin tıpası, gerdek yatağındaki yastığın altına koyuluyor. Bu sayede çiftin cinsel hayatlarının çok daha güzel geçeceğine inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kolombiya

6. Kolombiya

Kolombiya'da gelin ve damat ilk gecelerinde yalnız olmuyorlar. Kulağa epey tuhaf gelse de çiftle birlikte yatak odasında bulunan gelinin annesi, yakınlarına oturarak onları izliyor.

7. Tayvan

7. Tayvan

Tayvan'da da 'Yok artık!' dedirten bir evlilik adeti bulunuyor. Damattan önce damadın yakın bir arkadaşı veya herhangi bir akrabası gelinle cinsel ilişkiye giriyor. Bunun yapılma amacı ise gelinin bekaretini almak. Tayvan gelenekleri, kulağa pek hoş gelmese de, 'gelinin bekaretini alma' diye tabir ettikleri konuyu 'damatlar için sıkıcı bir görev' olarak nitelemiş ve bu sebeple yakın arkadaş ya da akrabanın bu görevi damadın adına yerine getirmesi gerektiğine karar vermiş.

8. Guam

8. Guam

Guam'da da kadınların evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmeleri gerekiyor çünkü bakirelerin evlenmesi yasak olarak kabul ediliyor. Bu yüzden kadınlar, düğün öncesinde para karşılığı bir erkekle cinsel ilişkiye giriyor.

9. Newlyweds

9. Newlyweds

Newlyweds'de evlenen çiftler düğünden sonra evlerine gitmiyor ve düğünün yapıldığı alanda misafirlerin gözü önünde ilişkiye giriyor.

10. Danimarka

10. Danimarka

Danimarka'da gelin ve damat birbirlerini öpecekleri zaman misafirler bardakları ile ses çıkartıyorsa ayakta herkesin önünde öpüşüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kore

11. Kore

Kore adetlerine göre, damadın evli bir adam olarak geçireceği ilk geceden önce ayaklarının altını balık ya da sopayla dövüyorlar. Amacı ise gerçekten dayanıklı ve güçlü olup olmadığını görmek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1268
711
529
126
93
70
60
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın