Görüş Bildir
Haberler
Daldıktan Sonra Hiç Çıkmasam Diyeceğiniz Türkiye'nin En İyi 18 Dalış Noktası

Daldıktan Sonra Hiç Çıkmasam Diyeceğiniz Türkiye'nin En İyi 18 Dalış Noktası

Mavi bende huydur diyenleri şöyle alalım. Denize aşıkların balık gibi süzüleceği en güzel koyları sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akvaryum Koyu-Fethiye-Muğla

1. Akvaryum Koyu-Fethiye-Muğla

Dünyanın birçok yerinden dalış meraklılarına ev sahipliği yapan Akvaryum Koyu, son yıllarda koruma altına alındı. Yeni başlayanlar için harika bir tercih olan koyda; müren, ahtapot, orfoz ve deniz atlarıyla yüzmek harika bir deneyim.

2. Uçan Balık-Kaş-Antalya

2. Uçan Balık-Kaş-Antalya

Dalış denince akla ilk gelen yerlerden biri olan bu güzel yer, Meis Adası yakınlarında bulunuyor. Ayrıca 30 m. civarında karşılaşacağınız lağos ve orfoçalarıyla ünlü. 65 metre derinlikte ise 2. Dünya Savaşı’ndan kalma 3 motorlu bir İtalyan keşif uçağı enkazı bulunuyor. Yalnız biraz dikkatli olmak gerekiyor çünkü değişken ve akıntılı bir yerde.

3. Deli Mehmet-Ayvalık-Balıkesir

3. Deli Mehmet-Ayvalık-Balıkesir

Meşhur Deli Mehmet dalış noktasına geldi sıra. Her dalışta karagöz sürüsü, mığrı, müren, böcek, gelincik balığı, orfoz ve ahtapot görmek mümkün. Buranın özelliği Gorgonia adı verilen kırmızı mercanlar.  Resif üzerinde her türlü canlı kolayca izlenip fotoğraflanabilir.

4. Fener Adası-Çeşme-İzmir

4. Fener Adası-Çeşme-İzmir

Fok balıklarını görmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Çünkü bu bölgede eski fok mağaraları bulunuyor. 18 metrelik bir dalış noktasına sahip olan Fener Adası'nda süngerler, mercanlar, küçük balık sürüleri sizi bekliyor.

5. Kaçakçı Koyu-Bodrum

5. Kaçakçı Koyu-Bodrum

Koyun iki ucunda yer alan burunlarda dalış yapabilirsiniz. Ayrıca 50 metrede muhteşem bir mağara sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sakarya Batığı-Kalkan-Antalya

6. Sakarya Batığı-Kalkan-Antalya

Batık seviyorsanız eğer işte size Kalkan. 15 metrede başlayan “Duchess of York” adında bir İngiliz yük gemisinin batığı mevcut. Bu batık 50 metreye kadar devam ediyor. Böylelikle hangi seviyede olursanız olun mutlaka görebilirsiniz. Sualtı bitkilerinin zenginliği de cabası.

7. Korsan Koyu-Antalya

7. Korsan Koyu-Antalya

Rivayet odur ki eskiden Akdeniz kıyılarından geçen ticari gemilere saldırmak için korsanların pusuya yattığı bir koymuş burası. Ne kadar doğru bir seçimmiş çünkü bu koy denizden bakınca görünmüyor. Dalış yaptığınız zaman da göreceksiniz ki derinliklerinde ufak tefek gemi kalıntıları var. Sualtı manzarası ise şahane.

8. Delikli Mağara-Bodrum

8. Delikli Mağara-Bodrum

Tatilde Bodrum’un kalabalığından kaçmak için dalış yapmak mükemmel bir fikir. 15 metrede başlayan mağaranın masalsı görüntüsü size terapi gibi gelecek.

9. Sazak Koyu-Antalya

9. Sazak Koyu-Antalya

Yeni başlayanlar mükemmel bir seçim. Çok geniş bir alana ve az derinliğe sahip olan koy, Korsan Koyu ile neredeyse yan yana. Sığ diye sakın yabana atmayın içinde çok güzel canlılarla karşılaşacaksınız.

10. Sancaklı Koyu-Fethiye-Muğla

10. Sancaklı Koyu-Fethiye-Muğla

Kelebekler adisi'ne yakın olan koy, doğanın en güzel yerlerinden birinde sizi bekliyor. Dipte büyükçe bir mermer dibek bulunuyor. Bizans dönemi zindan kalıntıları ve kilise ile çevrili olan bu koy sualtı florası ile de büyülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Likya Batığı-Kaş

11. Likya Batığı-Kaş

Batık, Kaş’taki bir dalış merkezi tarafından, önceden kullanılmış olan gezi teknelerinden birinin batığıdır. Denize dimdik inen bir duvarın önünde, yirmi metre derinliktedir. Sığ bir bölgede olduğu için yine her seviyeye uygun.

12. Afkule-Fethiye-Muğla

12. Afkule-Fethiye-Muğla

Afkule, Türkiye’nin en iyi duvar dalış noktaları arasında sayılıyor. Yüzeyden duvar boyunca inen 70 metrelik bir yarık var. Mağaradan yüzeye doğru gökyüzünü mutlaka seyretmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca burası her boyutta sualtı canlısını görebileceğiniz özel bir bölge.

13. Kocadağ-Gökova-Muğla

13. Kocadağ-Gökova-Muğla

Gökova, ismini gökyüzünün renginden alıyor. Dalmadan önce şunu biliniz ki belki de dünyanın en güzel mavisine sahip denizine dalıyorsunuz. Kocadağ eteklerinde burnun ön tarafında derinlik 200 m. Duvar üzerinde, Ege’de yaşayan her türlü anemon, kabuklu, sünger, böcek göze çarpıyor. Ege’nin sembolü olan orfoz ve lahoz balıkları da kaya kovuklarında bolca görülüyor.

14. Hisarönü-Datça-Muğla

14. Hisarönü-Datça-Muğla

Burada o kadar güzel bir sualtı canlı hayatı var ki bu yüzden en popüler dalış noktalarından biri. Hisarönü Körfezi’nde, Yunanistan’ın Simi Adası önlerinde su derinliği 15-20 metreye kadar düşüyor. Bu sığlık, çapı bir kilometre olan bir daire şeklinde. Dairenin dış kısımları 45-50 metrelerde kum ile birleşiyor ve daha sonra derinlere doğru ilerliyor. Yalnız tek bir dezavantajı var sadece rüzgarsız ve deizin durgun olduğu zamanlarda dalış yapılabiliyor.

15. Karaburun Koyları-İzmir

15. Karaburun Koyları-İzmir

İşte tertemiz bir su daha. Biliyor musunuz burası eskiden bir fok yuvası imiş. 30 metre seviyesinde ve en ilginç özelliği kayaların oluşturduğu görsel bir şölen hayal edin. Özellikle de fotoğrafçıların tercih edebileceği ilk yerlerden biri. Küçük resif, ev taşı, eski fok yuvası, İrem-Mete, Küçükada çevresi ve batı burnu Karaburun’un dalış noktalarından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Saroz-Çanakkale

16. Saroz-Çanakkale

Kırmızı deniz yıldızları, ıstakozlar, iskorpit balıkları, mürenler ile rengarenk bir sualtı düşünün. 30-40 metrelerde ise her oyukta böcekle karşılaşıyorsunuz. Türkiye'nin en renkli duvarı deniyor buraya.

17. Büyük Resif-Bodrum

17. Büyük Resif-Bodrum

Bodrum dendiği zaman akla gelen en keyifli dalış noktalarından biri. Hatta Türkiye’de dalış yapılabilecek en güzel koylar arasında yer alıyor. 36 metreye kadar ulaşan resifte; ahtapotlar, iskorpitler ile yüzebilirsiniz. Burada deniz kaplumbağalarına da sıkça rastlanıyormuş.

18. Dalyan Koyu-Muğla

18. Dalyan Koyu-Muğla

Maksimum derinliği 10 metre olan koy, gece dalışı için de çok uygun bir nokta. Deniz sümüklü böceği, rengârenk balıklar, süngerler, ahtapotlar ve küçük baracuda sürülerine rastlamanız mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
37
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın